Calciomercatto 5/1 2011

5/1 2011
*
I sportbladet kunde man idag läsa om Guillermo Molins, till vardags i Malmö FF, som hade tackat nej till Cesena och Brescia. Klubben hade accepterat förslagen man fått in dem båda. Men Molins valde att nobba dem pågrund av att magkänslan var fel.
*
Linus Hallenius har börjat träna med sin nya klubb Genoa. Som förutom den svenske anfallaren har värvat tre andra spelare, dem två supertalangerna Enej Jelenic och Judilson Mamadu Tuncara Gomes Pele, sist men inte minst har man köpt in Luca Antonelli från Parma. Vars pappa spelade för Genoa under 80-talet.
*
Inter är på vild jakt efter en eller flera yttermittfältare. Alexis Sanchez och Gareth Bale är just nu hetast för Inter.
*
Sampdoria har hitta sin ersättare för Cassano. Federico Macheda har valt att återvända till Italien för ett lån hos Genua klubben.
*
Ronaldinho ser ut att återvända hem till Brasilien och sin gamla klubb Gremio. Enligt italiensk-media ska han blivit erbjuden ett fyra årskontrakt och tackat ja.
*
Baptista lämnar tillslut Roma för Malaga förmodligen för dem £2,5 miljonerna det tidigare spekulerats i.
Hasta la vista Baptista. Tack för allt.
*

3/1 2011
*
I Juve spekuleras det vilt om anfallare. Benzema, Dzeko och Tevez sägs vara på väg in.
En annan kille det snackas om är Domenico Criscito som uppges kosta runt €15 miljoner. Även Liverpools Glen Johnson sägs vara på väg in.
Sissoko och Juventus glider isär mer och mer. Napoli sägs nu vara väldigt intresserade utav en bytesaffär mellan maliern och utlånade Cigarini.
*
Även Milan är på jakt efter en ny anfallare, Toni är den hetaste just nu. Ingen lär ju heller inte missat blåsvädret kring Ronaldinho:s vara eller icke vara i Milan, men nu verkar det stå klart att han återvänder hem till Brasilien.
Trots att det ännu inte är bekräftat så ser jag han ändå som en Milan spelare nu den där Cassano, speciellt nu när han åkte med laget till Dubai för träningsläger.
Cheivos mittfältare Kevin Constant är på väg till Milano. Om det blir Milan eller Inter återstår att se.
Rykterna om Balotelli till Milan verkar aldrig dö ut. Engelsk media påstår att Mario vill återvända hem till Italien.

*
Ute på öa finns det en viss Javier Pastore. Denne Pastore fortsätter förneka att han ska lämna Palermo.  Barcelona ska ha erbjudit €40 miljoner (rena rama kasino vinsten) för Pastore som spelaren förkastat och Real Madrid har fått ett bud värt €25 miljoner förkastat. Detta har både Zamparini och Pastore själv bekräftat.
Palermo har inte vart rädda för att signa spelare än så länge. Tre nya spelare har inkommit, Sinisa Andjelkovic (Slovenien), Jasmin Kurtic (Slovenien) och den serbiska supertalangen Sinisa Andjelkovic.
Massimo Maccarone (Big Mac) ser nu dock ut att vara förlorad för klubben, Fiorentina, Sampdoria, Genoa och Brescia ligger bäst till. Palermo kräver €4,5 miljoner för spelaren.

*
I Inter har ett tränarbyte skett, Benitez lämnar och gamla Milan tränaren, Leonardo tar över.
Ranocchia är klar för Inter, fast på ett delägarskap mellan Genoa och Inter.

*
Brescia letar efter spelare i Sverige och sägs har fastnat för tre Mjällby spelare, David Löfquist, Moestafa El Kabir samt Patrick Osiako.

*
I mitt kära Roma står det mesta still. Fansen går runt och väntar på ett ägarbyte, och Prade jagar en ex. Laziale. Valon Behrami sägs nämligen vara ytterst nära en flytt tillbaka till Rom, men denna gång till rätt lag. Detta har skapat blandade känslor i Roma.
Men det fansen hoppas mest på är ett nytt kontrakt för giganten, francese, Philippe Mexes, vars kontrakt går ut i sommar. Mexes har kopplats ihop med massvis av stor klubbar, men fansen hoppas på att Mexes hjärta för Roma får tala så att han förlänger.
Förövrigt så är Baptista allt närmare Malaga, vilket betyder att vi slipper betala hans feta lön. Simone Loria kommer lämna Roma, och har då Torino, Bologna, Padova och Livorno att välja på.  Högerbacken Rosi sägs vara aktuell för lån till Bologna och Okaka till Bari, även han på lån. Okakas affär sägs hänga på om Adriano återvänder till Roma eller inte.

Jag säger som Daniel sa till Victoria. Störst av allt är kärleken, i det här fallet Serie A.

Leave a Comment