Calderóns enda hopp, Benzema

Benzema från Lyon till Real Madrid

Enligt Catalan Daily Sport letar regerande ligamästarna Real Madrid efter en möjlighet att signa Karim Benzema från Olympique Lyon, för att förstärka på forwardssidan. Trots man redan har fullt av världsklass anfallare i truppen så som Raúl, Robinho, Javier Saviola, Gonzalo Higuaín och Ruud van Nistelrooy är målet att ha Benzema på Bernabéu stadion.

Coach Bernd Schuster har fört samtal med presidenten Ramón Calderón om att inhandla en traditionell ”Number 9” som backup för van Nistelrooy med tanke att han kan ta över 9:an om ett par år. Vad tysken vill ha är en traditionell nummer 9 med framtiden för sig. Är Benzema mannen? Calderón har koncentrerat sig på Cristiano Ronaldo alldeles för mycket, nu rinner tiden iväg och snart har man inte tid att leta efter en ny ”hitman”.

Real som nyligen fick ett Nej, ifrån Klaas Jan Huntelaar som stannar i Ajax Amsterdam. Det bästa och kanske ända möjligheten för Los Merengues, är 20-åriga Benzema. Det ända problemet är att Lyon presidenten Jean-Michel Aulas satt €50M som prislapp. Kanske inte Calderón villig att betala så mycket för en spelar som troligen kommer att sitta på bänken större delen av säsongen.

/ DUTTY P

Leave a Comment