Capellos trupp

Igår var sista dagen för att anmäla den första 30 mana trupp som ska bli de 23 mana trupperna som får åka till VM.
Tittar man på Fabio Capellos val hittar vi ett par stora överraskningar men vi tar laget position för position.

Målvakter: David James, Joe Hart och Robert Green.
James och Hart var väntade namn att vara med i truppen och de lär vara mellan rutinerade James och unge Hart som kampen om att få vakta målet i Sydafrika lär så. Det som kanske överaskar mig lite är att vi inte hittar någon Paul Robinson i truppen. Men å andra sidan har hans karriär dalat rejält de senaste åren och han är inte samme målvakt han för bara två år sedan. Tacka den engelska presskåren för det. Målvaktssidan är det som framförallt är Englands stora svaghet i truppen och frågan vi alla ställer oss är om man kommer att hitta sin perfekta målvakt i VM?
På frågan om vem som kommer att stå svara jag nog David James eftersom jag tror att Capello litar på den som har mest rutin.
Vi vet alla hur det funkar med rutin kommer säkerhet. Åtminstone för målvakter.

Backar: Leighton Baines, Jaime Carragher, Ashley Cole, Michael Dawson, Rio Ferdinand, Glen Johnson, Ledley King, Matthew Upson, Stephen Warnock.
Här kommer årets stora överraskning från Fabio Capello. Ni läser nämligen rätt italienaren har övertygat Liverpools Jaime ”Carra” Carragher att komma tillbaks till ”Three Lions” efter fyra års frånvaro. Det man kan fråga sig är om Carra tillför något till truppen men jag tycker faktiskt att han gör det. Carra är fortfarande i sina bästa stunder en riktigt bra spelare men visst kan man förstå kritiker som tycker att det kanske vore bättre att satsa på en spelare som vill och orkar spela i landslaget.
I och med att Ashley Cole hämtade sig från sin skada så har ett av Capellos stora problem lösts. Jag skrev i min artikel ”Why cant we win lads?” att Capellos stora utmaning skulle bli hur han löste vänsterbacks frågan men det visade sig att den löste sig själv. Englands backlinje ser riktigt stark ut och trolig startelva är nog från höger: Johnson, Terry, Ferdinand, Cole. Lägg till att man då har kvar spelare som Jaime Carragher och Ledley King på bänken och du har ett riktigt bra försvar.

Mittfält: Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Steven Gerrard, Tom Huddlestone, Adam Johnson, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Millner, Scott Parker, Theo Walcott, Shaun Wright-Phillips.
Den stora frågan här är vart är Ashley Young? Nog borde Villas snabbe vänsterytter fått en plats i truppen.
Jag personligen gillar verkligen Young och jag tycker det är synd att han inte får en plats i VM truppen.
Det man kan säga till Capellos försvar är att England har många bra yttermittfältare. Man har Lennon, Milner, Walcott, och slutligen Wright-Phillips. Möjligen skulle Young ha kunnat få unge Adam Johnsons plats men jag tror att Capello hellre testar Johnson inför framtiden. Jag tror inte Adam Johnoson ska räkna med en flygbiljett till Sydafrika utan han får nog nöja sig med att få vara med i förtruppen. Fast å andra sidan skulle inte Fabio Capello bli första förbundskaptenen för England som tog ut en alldeles för ung spelare till en VM-trupp.
Men England har ett av de starkaste mittfälten i världen ihop med bland annat Spanien. Man har fortfarande bland annat två av världens bäste offensiva playmakers i Lampard och Gerrard. Så är vi där igen Lampard och Gerrard två generaler som vill styra laget i varje situation men bara ett lag. Gerrard eller Lampard? Det är frågan som gäckat Englands förbundskapten de senaste fem, sex åren. men i år är den frågan lättare att besvara för Capello är enligt mig korkad om han utgår från Gerrard som varit helt ur slag i år istället för Lampard som bara blivit bättre och bättre. Jag älskar Gerrard som spelare. Men sanningen är att vore jag idag Englands förbundskapten så skulle jag ge Lampard den centrala rollen och spela Gerrard på en av kanterna. Jag tror England kommer ställa upp sitt mittfält efter 4-4-2 så här Gareth Barry som defensiv centalmittfältare, Aaron Lennon på höger kanten, Steven Gerrard på vänster kanten och Frank Lampard som sjutspets längst fram. Märk nu att jag valt bort stor spelare som Carrick, Millner, Cole och Walcott men det är så det ser ut i England det är stenhårt om platserna och jag kommer inte skälla på Capello om han tar ut ett annat mittfält. Där har ni Englands styrka den breda truppen.

Anfall: Wayne Rooney, Peter Crouch, Daren Bent, Jermaine Defoe, Emile Heskey.

Vilket anfall England har när man läser de här namnen. Wayne Rooney underbarnet som har haft sin karriärs bästa säsong i år, Peter Crouch som gjort kanoninsatser för Spurs och var mannen som sköt dem till Champions League, Daren Bent som hamnade i toppen av skytteligan trotts att han spelar i Sunderland som inte kan ses som bästa förutsättningen att lyckas som målskytt, Jermaine Defoe som stundtals blixtrat till ordentligt för Spurs och slutligen Emile Heskey som trotts sin höga ålder alltid hittat målet i sömnen. Du skulle kunna supa gubben full, väcka honom efter en timmes sömn ta honom till en fotbolsplan och han skulle göra mål. Fem stora målskyttar och en ska antagligen bort. Personligen är jag säker på att det blir Heskey. Trotts allt börjar han ändå bli gammal. Kort sagt Capello kalja anfall och han kommer nog inte bli besviken.
Själv väljer jag Wayne Rooney (om han är skade fri) och sedan gillar jag Peter Crouch så det får bli han.


Leave a Comment