Catania – Roma Hatmatchen på Sicilien

Hatet mellan Catania och Roma startade 2007 när Roma körde över Catania med hela 7-0! Catania tyckte att Roma borde sluta anfalla och visa ”respekt” till de bortresta Catania fansen. Men det var bara löjligt och Roma fortsatte att trumma på. Nu till eftermiddagens match.

Catania hade inför den här matchen Lodi avstängd och Biaganti skadad.

Catania (4-3-3) Andujar; Bellusci, Legrottaglie, Spolli, Marchese; Izco, Almiron, Salifu; Barrientos, Bergessio, Gomez

Inför dagens match hade Roma ganska många spelare borta. Totti klev av på uppvärmningen med känningar i knäet, Osvaldo skadad och Pjanic avstängd efter sitt röda kort mot Napoli i förra omgången. De Rossi blev bänkad i dagens match, enligt Zeman var det ett taktiskt val.

Roma (4-3-3) Goicoechea; Piris, Burdisso, Castan, Balzaretti; Bradley, Tachtsidis, Florenzi, Lamela, Destro, Marquinho

 

Roma började matchen väldigt bra och hade några halvlägen i början, medan Catania gick upp till attack främst genom den kvicke Alejandro Gomez. Destro fick den första klara målchansen i matchen men missade helt målet precis framför mål. Destro fick sedan 2 klara chanser till i matchen, bland annat ett öppet mål. Men han missade bägge lägena. Bradley hann även han missa ett öppet mål. Det var mycket felpass under matchen från bägge hållen. Innan domaren blåste av matchen hade Gomez ännu ett skott, men det gick ganska långt utanför.

Den andra halvleken började ungefär på samma vis som första. Roma förde matchen medan Catania försökte sig på med snabba kontringar. I den 62:a minuten gör Catania ett mål från ingenstans egentligen. Catania kommer i en kontring, Bergessio för bollen fram och medan backarna i Roma försöker göra en offsidefälla sticker han fram en passning till Gomez, som chippar bollen mycket snyggt över en framrusande Goicoechea. Roma gör 2 byten för att försöka ändra på matchbilden men det hjäler föga. Catania försvarar sig bra och hinner faktiskt även med en farlig kontring innan domaren blåser av matchen.

En helt okej match där Roma borde ha punkterat matchen helt och hållet i den första halvleken. Hade kunnat stå 0-4 i paus, men Roma spelarna kunde inte förvalta lägena de fick. Alejandro Gomez blev alltså matchvinnare, som många gånger förut för Catania.

Leave a Comment