Catania tog viktiga poäng i händelserik match

Tre mål, tre röda kort och en missad straff i slutet av matchen. Matchen mellan Catania och Genoa på söndagsförmiddagen innehöll en hel del men slutade till slut med seger för hemmalaget Catania.

Genoas nyförvärv från Udinese, Antonio Floro Flores, gav gästerna ledningen redan i den 20:e minuten efter att ha slagit in en retur från målvakten Andújar. Floro Flores stod i misstänkt offside-läge men målet godkändes och resultatet 0-1 stod sig fram till halvtidsvilan.

Catanias tränare Diego Simeones halvtidssnack rörde nog till en hel del i spelarnas huvuden, för när de kom ut i andra halvlek rivstartade de och efter tio minuter hade de vänt matchen helt och hållet till 2-1. Maxi López styrde in kvitteringen i den 52:a minuten efter att ha styrt in en frispark och fyra minuter senare gjorde Gonzalo Bergessio 2-1.

Efter Bergessios ledningsmål i den 56:e minuten var det mest kamp och fight. Efter flera gula kort visade domaren upp det första röda i den 68:e minuten då Genoas Domenico Criscito fick lämna planen efter en ful glidtackling precis utanför straffområdet. Men det skulle komma fler utvisningar. I den 71:a minuten fick målskytten Floro Flores se rött och fem minuter senare fick Catanias Blazej Augustyn sitt andra gula kort och orsakade även en straff för Genoa. Med bara en kvart kvar av matchen fick alltså gästerna en chans att få med sig en poäng. Miguel Velosos straff räddades dock av Catanias målvakt och resultatet 2-1 stod sig matchen ut.

Catania avancerade två placeringar i bottenstriden som nu ser ut såhär i Serie A:
13 Chievo  26 -1 31
14 Sampdoria  26 -4 31
15 Catania  27 -11 29
16 Parma  26 -11 27
17 Lecce  26 -18 27
18 Brescia  26 -13 23
19 Cesena  26 -17 22
20 Bari   26 -26 15