Champions League final!

Jo snart smäller det i Rom.  Nämligen på onsdag klockan 20.45, ett hårt slag väntar och ingen vet hur det kommer att sluta. Champions League finalen mellan Barcelona och Manchester United, kommer nog att vara en av årets bästa match. Det är mycket snack innan matchen, ett stort frågetecken ligger bakom Rio Ferdinand, ska han spela eller inte? Det väntar att se.

Barcelonas Ineista har lovat sina fans en ny titel, och att de var välkomna tillbaka att fira på torsdag. I senaste Champions Leauge som var semifinalen mot Chelsea, sköt han laget vidare efter en dramatisk match, där kvitteringen kom i slut sekunderna.

Barcelona har avstängningar på Dani Alves och Eric Abidal, två tunga avstängningar, spelare som dem verkligen hade behövt i denna match. Marques är skadad, mittbacken är en spelare som är väldigt svår att ersätta, men det sägs att Yaya Toure tar hans plats.

Domaren heter Massimo Busacca, 40, och kommer från Schweiz. Det var idag domaren presenterades utav Uefa. Buacca har dömt 32 matcher i Champions League i sina dagar, detta kommer att bli hans första final. Han dömde dock UEFA-finalen år 2007 mellan Sevilla-Espanyol.

Om Manchester United vinner Champions League i år igen, så blir de historiska. Det är aldrig ett lag som har vunnit ligan och Champions League två år i rad. Den som har varit närmst att göra det i United är Edwin van der Sar, det var när han spelade för hollänska Ajax under 1996, då hette motståndet Juventus men det slutade med förlust på straffar.

Jag tror själv på att United tar hem detta. United har mycket rutin, ett komplett lag helt enkelt. Även om Barcelona har storspelat i år, tror jag dem möter ett lag som är snäppet bättre. Barcelona har visserligen ett kanon anfall, med Messi, Eto, Henry (osäkert om han spelar) även Ineista och Xavi är två viktiga kuggar i anfallet. Men Barcelona saknar både Dani Alves och Abidal på ytterbacken, Barcelonas backlinje kommer förmodligen att se ut så här:

Puyol Touré Pique Keita

Den är riktigt bra men den skulle ha varit bättre men Marques, Alves och Abidal.

Jag hoppas att bästa lag vinner. Det skulle också vara riktigt skoj att se en så jämn CL final som möjligt så att den kan avgöras på straffar.

champions-league-2


Vilka tycker du ska vinna, varför?

3 Comments

  1. Hoda Merei

    – hoppas barca vinner , vi vill inte se hororna manchester vinna på romersk mark !
    Varför behöver jag nog inte svara på , relationen mellan manchester och roma känner nog alla redan till 🙂

  2. Jag hoppas inte riktigt på något lag, men jag tror att United vinner..

  3. Hoda Merei

    – ännu en gång hade jag rätt ! ALÉ ALÉ ALÉ BARCAAAAAA!

Leave a Comment