Champions League Wednesday

Grupp E:

Bayer Leverkusen 2-1 Valencia

Chelsea 5-0 Racing Genk

1: Chelsea, 7p

2: Bayer Leverkusen, 6p

3: Valencia, 2p

4: Racing Genk, 1p

Den stora förloraren här var naturligtvis Valencia.  Man tog ledningen i Tyskland genom Jonas, men Leverkusen vände och vann och är nu i pole position för att ta andraplatsen i gruppen.

För det känns som att Chelsea kommer att ta hem detta. 5-0 hemma mot ett blekt Racing Genk. Fernando Torres tillbaka i målprotokollet med två mål.

Grupp F:

Marseille 0-1 Arsenal

Olympiakos 3-1 Borussia Dortmund

1: Arsenal, 7p

2: Marseille, 6p

3: Olympiakos, 3p

4: Borussia Dortmund, 1p

Marseille är fortfarande över strecket, trots att Ramsey fick sista ordet på Vélodromen när han avgjorde matchen på övertid för Arsenal, som toppar gruppen.

Olympiakos tog sina tre första poäng hemma i Grekland, vilket nu gör att Dortmund ligger sist, med bara en poäng. Det ser inget vidare ut för de regerande tyska mästarna…

Grupp G:

Porto 1-1 APOEL Nicosia

Shakhtar 2-2 Zenit St. Petersburg

1: APOEL Nicosia, 5p

2: Zenit St. Petersburg, 4p

3: Porto, 4p

4: Shakhtar, 2p

Två oavgjorda resultat I en mycket svårtippad grupp. Starkt av cyprioterna att hålla emot i Portugal! Shakhtar fick nöja sig med ett kryss hemma, jag tror att Porto och Zenit går vidare till slut.

Grupp H:

Milan 2-0 BATE Borisov

Barcelona 2-0 Viktoria Plzen

1: Milan, 7p

2: Barcelona, 7p

3: BATE Borisov, 1p

4: Viktoria Plzen, 1p

Väntade hemmasegrar i en grupp som naturligtvis var avgjord redan på förhand. Frågan är vem som ska få den fördelaktiga förstaplatsen inför åttondelsfinalerna, och vilka som får fortsätta Europaäventyret i Europa League. Det lär avgöras i de inbördes mötena som komma skall.

 

Leave a Comment