Chans till revansch och vreden mot en norrman

Sitter och tittar på när Chelsea utan att imponera cruisar mot semifinal i Champions League. Benfica är alltför trubbiga för att kunna hota, och den onödiga utvisningen i första halvlek gjorde att det aldrig riktigt blev nån match. Ändå känns det som en vinst utan värde då man kommer att ställas mot världens bästa lag i semifinalen, ett dubbelmöte där man behöver guds försyn och en bättre domare än senast man mötte blaugrana i semifinal i Champions League.

I just denna sekund gör Benfica 1-1 och matchen lever upp lite men jag har ändå svårt att se att ett rutinerat manskap som Chelsea ska kunna bränna det här.

Åter till ursprungsplanen; Tom Henning Övrebö, född 1966, är en norsk fotbollsdomare som för alltid kommer att finnas i det medvetna hos varje Chelseaspelare,Chelseafunktionär och Chelseasupporter. I semifinalen 2009 så ledde nämnde Övrebö returmötet i semifinalen mellan Chelsea och Barcelona. Efter 0-0 på Camp Nou hade Chelsea satt sig i förarsätet genom ett tidigt ledningsmål i returen genom Essien redan i den nionde minuten. Barcelona ägde i stora delar matchen, men Chelsea var hela tiden farlig i sina kontrastötar och under slutet av andra halvlek så valde de norske domaren att blunda för ett knippe ganska klara straffsituationer för hemmalaget. Han ansattes hårt av framförallt tyske Michael Ballack och ivorianske Didier Drogba.

Hursomhelst så var ju Chelsea i förarsätet att nå ytterligare en final efter den man ett år tidigare spelat i Moskva och förlorat mot landsmännen från Manchester United. Men så kom då det stora dråpslaget, på tre minuters övertid så fick Andres Iniesta läget vid de blåas straffområdesgräns och dräpte upp bollen i nättaket. Det blev ridå Chelsea, även om man, om inte minnet sviker mig, hade ytterligare ett straffbud efter Barcas kvittering.

Det är alltså åter dags för Barcelona i en semifinal och även om Chelsea stod för en imponerande vändning mot Napoli och en stabil insats mot Benfica så känns styrkeförhållandena lagen emellan helt annorlunda än för tre år sedan, och även om Chelsea har en revansch att utkräva så känns det som att det behövs ett under modell större eller en inverterad,blind och inkompetent Övrebö som håller i visselpipan…