Chansernas afton

Semi final i Europa League.
En tränare med chansen att äntligen få en stor titel.
En pressad tränare med chansen att rädda sitt jobb.
Två storklubbar med chansen att rädda en annars katastrofal säsong.
En liga med chansen att visa att man fortfarande är en maktfaktor i Europa.

Kvällens semifinaler i Europa League är sannerligen en chansernas afton.
I Madrid kommer Atletico Madrid och Liverpool kämpa om möjligheten att få rädda sin säsong. Båda lagen har haft en riktigt dålig säsong och är en bra bit under sin normala standard i år. Ett Atletico Madrid med en bra offensiv men mycket sämre defensiv ställs mot ett Liverpool med en defensiv som alltid jobbar och oftast håller men med en offensiv som sällan håller.
Båda lagen har chansen att vid en seger rädda en del av äran och visa att man inte är helt borta i år.
För Liverpool tränaren Rafael Benitez handlar det också om att rädda sitt jobb. Rafa är satt under rejäl press från både ägare, styrelse, media och supportrar. Det här är första gången som jag sett Rafa få kritik från sina egna supportrar. Sanningen är nog att den enda anledningen till att Benitez inte fått gå är att Liverpool helt enkelt inte har råd att sparka honom. Men skulle nu Benitez lyckas ta laget till en final i Europa League och även vinna turneringen har han definitivt stärkt sina chanser bådde att få stanna. Det här är Benitez sista chans att visa att han är rätt man att leda Liverpool.

I Tyskland har samtidigt Roy Hogdson chansen att få lägga till en internationell titel i sin samling. Skulle Hogdson lyckas ta Fulham till final så har han gjort något storartat. Hogdsons spelstil är inte vacker men den är effektiv. Hugdson har på sina två år som tränare för Fulham tagit laget från botten av Premier League till semifinal i Europa League. Jag har svårt att hitta någon som gjort något liknande. Det Hogdson gjort med Fulham är att han anpassat spelet till det matreal han har haft. Hogdson har än en gång bevisat sin skicklighet att bygga stabila och effektiva lag. Det är inte det mest underhållande men det är ingen tvekan om att det är det mest effektiva.

Slutligen är det här Englands chans att visa att Premier League fortfarande är en maktfaktor i Europa.
Det kommer vara många nervösa blickar som riktas mot Madrid och Hamburg ikväll.

Leave a Comment