Che partita ragazzi!

Milano – Ännu en målfest när Inter tog tre nya poäng i hemma mötet mot Palermo. Många hade tagit sig till San Siro inför den hårda drabbningen Milano mot Sicilien. Inter hade Sneijder borta och valde att starta med Eto’o och Balotelli på topp, vilket skulle visa sig vara ett smart drag ifrån il Mister. Bara 7 minuter in i matchen kom Balotelli dansandes i straffområdet och Melinte gick in hårt på anfallaren som föll, STRAFF! Balotelli dröjde sig kvar vid bollen då Eto’o var redo att skjuta, i en protest då italienaren tyckte att han skulle få slå straffen som han ordnat. Eto’o som är Inters förste val gällande straffar satte bollen åt ”fel” håll om Sirigu, 1-0. Inter U21 landslagsman Balotelli som var bäst på planen enligt mig, fick sitt mål 10 minuter innan halvtid på hörna ifrån Maicon satte Balotelli pannan till och Inter gick till halvtidsvila med 2-0 trodde man. Med endast 3 minuter kvar utav första halvlek nickade Samuel på mål men, Sirigu i Palermo målet kunde ej rensa bort bollen och Balotelli höll sig framme för petade in 3-0. Minuten senare var det Eto’o som fick sitt namn inskrivet i målprotokollet för andra gången, Balotelli snurrade bort Migliaccio i boxen och bredsidade bollen till Eto’o som placerade in 4:an. 4-0 och haltidsvila!!!!Zenga hade nog ett och annat att säga till sina män i halvtid.

Ett målhungrigt Inter fortsatte anstormningen anfall på anfall och Palermo hade svårt att hitta rätt i spelet. Båda lagen gjorde ändringar i halvtid, Palermo Hernandez in och Melinte ut, Inter Chivu ut och Santon in. Bara 4 minuter in i andra halvlek kom reduceringen Palermo strikern Miccoli lyfte in bollen bakom Julio Cesar. Palermo kämpade sig in i matchen, en riktigt kämpar insats var det verkligen ifrån Palermo. På bara 20 minuter hade man gjort 3 mål. Miccoli var det ja, i 67:e satte han bollen bakom Inter keepern igen denna gång ifrån en tajt vinkel. För Inter började nu matchen se allt mörkare ut, Eto’o staplade ut med smärtor i foten efter ett skott, Inter som tidigare även behövt byta Balotelli med Milito då Italienaren ej kunnat fortsätta matchen. Thiago Motta kom in istället för kameruanen och Nerazzurri omorganiserade sig för att hålla den sicilianska orkanen i lä. Milito tystade Palermo helt efter att Maicon superbt fått fram bollen till argentinaren som med bara 7 minuter kvar av matchen satte 5-3. Inter förstärkte sin ledande position i Serie A efter kvällens match med 3 nya poäng.