Chelsea 2-2 Juventus

Så var det dags för toppmötet mellan Champions League mästarna Chelsea och italienska mästarna Juventus och pokalen var på plats på Stanford Bridge.
Det var två lag som verkligen ville framåt Chelsea tryckte på som vi nu blivit vana att se dem under den här säsongs starten och Juventus ville inte vara sämre. Men det var även två lag med bra defensiver som ständigt var i vägen för motståndarna och hindrade målchanser.
I 21 minuten fick Marchisio ett friläge men Petr Cech kommer ut perfekt och räddar. lite senare var det Vucinic som fick ett kanonläge men sköt i burgaveln.
I 30 minuten hittade så Eden Hazard lagkamraten Oscar i mitten som sköt ett skott som styrs på en försvarare och därmed ställde Buffon och det var 1-0 till Chelsea. Men Oscar hade inte fått nog bara tre minuter senare visade han varför Chelsea betalt så mycket för honom när han  får han en boll av Ashley Cole vänder upp Andrea Pirlo och med vriden kropp dunkar han in 2-0.
Men Juventus ville inte vara sämre och fyra minuter efter 2-0 målet får Vidal på ett pressat skott som letar sig förbi Cech och in i mål via stolpen och det var reducerat till 2-1 vilket även blev halvtids resultatet.

I andra halvlek var det återigen två lag täppt till sina försvar och lämnade inte mycket till yta för målchanser. Hazard skulle kanske ha haft en straff när han revs ner men domaren valde att fria.
I 78 minuten spelade Hazard fram Mata, som bytts in för Oscar, men spanjoren träffar bara burgaveln.
Men två minuter efter det kom så chansen som Juventus hade väntat på när John Terry tar ett kliv upp i banan och ger därmed ett friläge till Fabio Quagliarella som helt iskallt kan rulla in bollen i den ytterst lilla glipa som den utrusande Petr Cech lämnat mellan benen och göra 2-2.
I 86 minuten hade samme Quaglarella chansen att även bli match vinnare då han fick bollen inne i straffområdet vände runt och sköt ett bra skott som dock gick precis i överdelen av ribban. Matchen slutar alltså 2-2.

Det var två lag som verkligen bjöd på bra fotboll ikväll så väl offensivt som defensivt. Jag tycker 2-2 är ett rättvist resultat då jag inte kan säga att det ena laget var bättre än det andra. Matchenslirare i den här matchen är helt klart Oscar. Två mål och som han gör det andra målet sedan. Det är han och Eden Hazard som framförallt ligger bakom det nya, pigga, offensiva och mycket roliga Chelsea. Deras fart och teknik har även dragit med sig spelare som Lampard som visar att även han fortfarande har spring kvar i benen.
Jag ser fram emot att följa såväl Chelsea som Juventus framöver under gruppspelet och då gäller det att Shaktar Donetsk och framförallt Nordsjälland håller i hatten för det kommer att gå undan när dem europeiska jättarna sätter upp farten.