Chelsea 4-2 Reading

Chelsea gick in på Stamford Bridge med självförtroende efter sin stabila 2-0 seger mot Wigan. Man hade inte förlorat en hemma premiär under Roman Abramovic tid som ägare för klubben och för motståndet stod nykomlingen Reading.
Chelsea inledde bra och spelade precis som mot Wigan en mycket teknisk fotboll med ett snabbt passningsspel och när Eden Hazard i den 18.e minuten ordnade en straff med sin fina teknik precis som han gjorde mot Wigan och som sedan Frank Lampard förvaltade verkade det vara upplagt för en fotbollsfest denna onsdagskväll. Knappt tio minuter senare var det Readings fest efter ett snabb kontring som ryssen Pavel Progrebnyak nickade i mål och Peter Cech tappade in bollen efter att ha felbedömt en Rading frispark och plötsligt ledde Reading med 1-2. Chelsea tappade en del av sin energi efter det och under första halvlek hände inte mycket mer.

Chelsea försökte i början av andra halvlek att hitta tillbaka till det spel man hade i början av matchen. Men trotts att Hazard fortsatte att styra med fin teknik fick man inte ut något av det mycket tack vare ett mycket fint defensivt positionsspel och såg där med till att hela tiden vara i vägen för Chelsea när dessa skulle ta avslut. Men tillslut kom så ett avslut från Gary Cahill inte höll någon högre klass men som letade sig ända fram och in i mål och det var 2-2 och Chelsea hade räddat kanske lite av ära i alla fall. Bara minuterna senare var Juan Mata inte alls långt ifrån att skruva in ett ledningsmål för Chelsea men den gick utanför. Chelsea ville ha mer och det fick dem när Fernando Torres, misstänkt offside, avslutade ett mycket fint Chelsea anfall.  Chelsea håller undan och gör till och med 4-2 på slutet när Eden Hazard kontrar sönder Reading när dessa trycker på för en kvittering i sista minuten men spelade iskallt bollen till Ivanovic istället för att göra målet själv. Chelsea kan därmed inkassera tre nya poäng och går därmed så klart upp som tillfälliga serieledare. Tilläggas ska då att det bara är Chelsea och Reading som hunnit spela två matcher än så länge.

Chelsea

En mycket underhållande och intressant match där chelsea börjar bäst för att sedan tappa allt när Reading gör 1-2 för att slutligen resa sig och dominerar i andra halvlek spelmässigt och skapar flera fina chanser och till slut får man också betalt för det.
Reading ska absolut inte skämmas då man gör en mycket bra första halvlek och är mycket nära att plocka med sig poäng från Stamford Bridge vilket det är få lag som brukar lyckas med. Bäst på planen enligt min mening var precis som när Chelsea mötte Wigan Eden Hazard. Det känns som att han alltid finns med på något sätt när det händer saker för Chelsea i anfallen. Vilken teknik och passningsförmåga denne belgaren har vi visste att han var grymt bra men så här långt känns det som att det enda han egentligen saknar är mål för att det ska vara perfekt och det beror enbart på att han var iskall och helt osjälvisk när han kom fri med Reading målvakten borta men alltså spelade Ivanovic. Jag ser fram emot att få se mycket mer av denne Eden Hazard.