Chelsea tappar i jakten på Champions League plats

Papiss Cisse tystade den blå delen av Stamford Bridge med två vackra mål, där 0-2 målet var riktigt snyggt.

Men först börjar jag med att nämna en härlig syn på Reebok Stadium i Bolton där en tårfylld Fabrice Muamba klev in på planen och visade upp sig efter den tråkiga händelsen tidigare under våren. Jag har bara sett klipp på gårdagens stora ögonblick, men kan erkänna att det var svårt att hålla tårarna tillbaka. Det är stort att se Muamba hur han har återhämtat sig och där han vara nära på att mista livet. För er som inte vet vad som hänt så föll han livlös ner på planen där hjärtat stannade den 17:e mars i FA-cupmatchen mot Tottenham. Nu hoppas jag och stora delar av fotbollsvärlden att Fabrice ska få dra på sig Boltontröjan igen och göra det han älskar, nämligen att spela fotboll. Men först och främst är det viktigt att han får återhämta sig i lugn och ro. Ta den tid du behöver Fabrice, jag kommer säkerligen att sitta med gråten i halsen nästa gång du springer in på en fotbollsplan!

Gårdagens match vanns av gästande Tottenham med 4-1, där Adebayor blev tvåmålsskytt, Modric och Van der Vaart gjorde varsitt och Nigel Reo-Cocker tröstmålade för Bolton.

På Stamford Bridge tog Chelsea emot Newcastle. Två lag som är inblandade i toppfyra striden. Det såg ut som att under stora delar av matchen verkade Chelseaspelarna ha deras två kommande finaler i huvudet. Londonlaget har två finaler att spela under Maj-månad, och det syntes igår. Det jag såg av matchen igår-såg ej hela skall det poängteras-så såg inte dom blåklädda riktigt fokuserade ut. Men det kanske är svårt när man har två ganska stora finaler på spelschemat att delta i, jag talar om FA-cupfinalen mot Liverpool på lördag och finalen i Champions League senare under denna månad.
Newcastle vann helt rättvist, där vi fick se två helt underbara mål signerat Papiss Cisse. Två helt fantastiska strutar där 0-2 målet är och kan vara säsongens mål. Cech i Chelseamålet var chanslös på båda målen, men på andra målet där Cisse får en drömträff med höger yttersida till vänster om straffområdet som letar sig in vid bortre stolpen fick många att tappa hakan. Har ni inte sett det så finns det massor av klipp på nätet, för tro mig det är ett mål som ni verkligen vill se. Ett drömmål som kan ta Newcastle till fjärdeplatsen.

I och med gårdagens resultat så är Chelsea nu fyra poäng från fjärdeplatsen, och tyvärr tror inte jag att Chelsea når dit med endast två omgångar kvar att spela. Så om Chelsea ska få spela i Champions League till hösten är deras chans att vinna årets upplaga. Även om chansen finns, så är den i mitt tycke ytterst liten att laget tar fjärdeplatsen. Och till alla er Chelsea-fans, ni får hoppas på att laget vinner över Bayern Munchen den 19:e Maj om det ska spelas Champions League fotboll på Stamford Bridge även nästa säsong.

Nästa omgång:
5/5 Arsenal-Norwich
6/5 Newcastle-Manchester City
Aston Villa-Tottenham
8/5 Liverpool-Chelsea

Tabell efter 36 omgångar:
3. Arsenal 66p
4. Tottenham 65p
5. Newcastle 65p
6. Chelsea 61p

2 Comments

  1. M

    Uppskattar dina artiklar!

  2. Marcus Jönsson

    Tack M. Kul att du uppskattar det jag skriver. Men jag hoppas att du gillar allt som skrivs på denna sidan.

Leave a Comment