Christian om FotbollsVM

1. Vilket lag tror du vinner VM, varför?
Argentina, Maradona får med sig den hetaste anfallaren som finns just nu. Diego Milito. Och inte bara det. Utan dem har världens bästa spelare också. Messi. Offensivt är dem bäst av alla lag i VM. Defensivt inte lika bra. Och Maradonas stora misstag var att peta Zanetti och Cambiasso. Men trots detta tror jag att Argentina kommer att få lyfta VM pokalen den 11 juli.

2. Vilket av de Afrikanska lagen går längst tror du? Varför?
Jag skulle vilja säga Nigeria på den här frågan. Men nej. Elfenbenskusten får det bli. Varför? För att laget som åker är fullt av världsspelare. Jag tror att det bara är 1 eller 2 spelare som inte är en världsspelare. Men deras lag håller hög klass och kan säkert vara med och utmana om VM titeln.

3. Nordkorea, ett anonymt lag för många. Men hur långt räcker de?
Jag måste vara ärlig och säga att jag har noll koll på det här laget. Men om jag ska gå efter vilken grupp dem har så ser det ju inte så bra ut. Brasilien, Portugal och Elfenbenskusten. Den så kallade ”dödensgrupp”. Nej, det här blir inte lätt för Nordkorea. Jag säger att dem kommer sist i gruppen. Sorry.

4. Det är mycket fokus på topplagen inför VM. Tror du att ett mindre lag kan chocka och utmana om titeln?
Chocka? Ja. Utmana om titeln? Nej. Varje mästerskap är det nästan alltid något lag som chockar. Men att utmana om titeln har jag svårt att se att någon ska göra.

5. Vem vinner skytteligan i VM?
David Villa.

6. Vilka lag vill du ska mötas i en final och vilka lag tror du kommer att mötas i en final?
Jag hoppas med allt jag har på Italien. Men om jag ska vara lite realistisk så får jag säga Argentina och Spanien. Där Argentina går segrande.

7. Tillsist vad har du för sportsliga förväntningar på fotbolls-vm?
Kort och enkelt svar. Underhållande fotboll.

Leave a Comment