City jagar Canales

Storsatsande Manchester City gör allt för att locka till sig den spanska mittfältstalangen Sergio Canales från Racing Santander. City har skickat ner sportchefen Mike Rigg tillsammans med Graham Wallace till Spanien för att träffa Racings president Francisco Pernia och spelarens far Gelon Canales i ett möte. Gelon, som är sonens agent, har redan besökt City samt fört samtal i England med storklubbarna Chelsea, Arsenal och Manchester United. Förrutom i England så finns det även stort intresse från Real Madrid.

Manchester City och Chelsea följde upp sitt intresse med bud som är mer ekonomiskt lockande än vad som erbjudits av Real Madrid, men de spanska jättarna tror fortfarande att de är favoriter till att värva 18-åringen. Canales kontrakt går ut i sommar men sägs ha enats om att skriva på nytt kontrakt med Racing innan han säljs för en lukrativ summa.

Racing vill ha motsvarande nästan 120 miljoner kronor för Canales, men kan tänka sig att gå ner i pris om spelaren lånas tillbaka till dem.

Spanska tidningar berättar att City kommer erbjuda talangen ett fyra eller fem år långt kontrakt. I början ska han, enligt rapporterna, få motsvarande nästan 300 000 kronor per år, en lön som kommer att fördubblas fram till slutet av kontraktet.

[poll id=”24″]

Leave a Comment