City köpper en av världens största talanger och problem

Manchester City har värvat Mario Balotelli.
Man har därmed definitivt sänt en stark signal ut till dem övriga klubbarna både i England och Europa.
”Vi kan värva dem bästa spelarna nu kommer vi och tar er.”
Men samtidigt har City köpt en av fotbollens kanske största divor och problemspelare.

Jag vet inte om jag skulle skratta eller gråta om jag vore City supporter idag. Balotelli är en spelare som kanske är en av de tallangfullaste fotbollsspelarna i världen och kan man få honom att vara på bra humör och tycka det är roligt och han har en bra form gör han sannerligen välförtjänt det artistnamn han fick i Inter ”Super-Mario”. Men det är just det att Balotelli har haft svårt att ta motgångar på rätt sätt. Man måste komma ihåg att han lämnat Inter för att han gjorde sig omöjlig med såväl lagkamrater, Mourinho och fans. Varför har det då blivit så? Jo, för att Mourinho har haft Balotelli för mycket på bänken (enligt Balotelli själv). Men sedan måste man kolla på killens bakgrund. Kommit till Italien som ung färgad ett land där det fortfarande är helt okej att vara fashist utan att bli ifrågasatt och är där samhället kanske inte till 100 % brutit med Fashismen.
Nu ska jag på en gång säga att jag inte är någon Italien expert och jag pratar absolut inte om alla italienare eller hela Italien. Men den bittra sanningen är nog att fashismen finns kvar någonstans i en mycket mörk garderob. I ett sånt samhälle är det inte lätt att vara färgad. Det tror jag är en stor anledning till Balotelli har så kort stubin och att han lätt fått problem i Inter.
Man måste också komma ihåg att vi pratar om en mycket ung spelare som har framtiden framför sig. Det är nog resten regel att en ung fotbollsspelare ska ha höga tankar om sig själv och lätt hamna i bråk om inte han känner att han blir behandlad på det sätt han anser att han ska behandlas på. Thomas Muller är undantaget för det. Balotelli kommer att växa upp och troligen börja acceptera saker som att det är tränaren som bestämmer vem som spelar och hur mycket.

Föresten känner ni igen bakgrunden på värvningen?
För det var även så här Carlos Tevez köptes från lokalkonkurrenten United förra sommaren. Tevez ansåg att Sir Alex gett honom för lite speltid och pratade om att han inte ingick i Sir Alex ”kärnfamilj” men att han inte förtjänat att bli behandlad på det sätt United behandlat honom, sedan gick Tevez till City.

Men nu verkar Tevez ha hittat hem och chansen är stor att England är precis vad Balotelli behöver och dessutom får han nu sin stora mentor Roberto Mancini som tränare. Balotelli han en del problem men om han kan lämna dem i Italien och börja mogna och utvecklas både som spelare och människa då kan han bli en gigantisk legend i Manchester City. Jag tror också det är så det kommer bli. City har blivit klubben där unga divor kan få en möjlighet att mogna och blomma ut till världsspelare och jag tror Citry har ett par underbara år framför sig om man spelar sina kort rätt.

1 Comment

  1. Lukas LW

    Bra inlägg! Jag tror att Balotelli kommer bli en bra värvning för City.

Leave a Comment