Citys slutspelsdrömmar gick i kras

I ett mörkt och kallt Manchester fick de blå delarna av staden smaka på Europas bittra fotbollsmedicin. För som det ser ut just nu så kommer inte Manchester City att delta i ett eventuellt Champions League-slutspel i år heller.

Kvällens möte på Etihad Stadium började som en riktig kalldusch för hemmalaget, Manchester City. Ajaxs centrala mittfältare Siem De Jong lyckades trycka in kvällens första kasse efter bara 10 minuter, efter en hörna. Samma man kunde sedan även få in Ajax andra för kvällen, bara sju minuter efter 1-0-målet. Och med detta mål sjönk City bara djupare och djupare ner i Champions Leagues effektiva och blöta kvicksand.

Men City ville inte ge sig utan strid och i den 22:a minuten hittade Samir Nasri, genom en imponerande yttersida-cross, fram till Yaya Touré. Han tog ner den på bröstet innan han sedan på volley satte Citys första mål för kvällen och reducerade till 2-1.

Trots att det vid detta laget kändes som om City skulle vända på planksteken och få med sig tre poäng ur kvällens möte, så blev det inte så. Ajax ville vinna mer och lyckades stå emot Manchester Citys starka offensiv. Men ett mål till skulle de ljusblåa få med sig, när Sergio Kün Agüero kvitterade till 2-2 efter 74 minuters spel. Och trots att Mario Balotelli i den sista sekunden av matchen revs ner i Ajaxs straffområde, så blev det inga fler mål i matchen som slutade 2-2.

Leave a Comment