Dagens allsvenska resultat: Gefle stod emot trycket på Borås Arena

IF Elfsborg – Gefle IF 0-0 (0-0)

Brommapojkarna – Halmstads BK 1-1 (0-1)
0-1 (45’) Stefan Selakovic
1-1 (56’) Nicklas Bärkroth

BK Häcken – Åtvidabergs FF 2-0 (0-0)
0-1 (58’) Daniel Sjölund
0-2 (78’) Viktor Prodell

Den absolut största skrällen var absolut att guldjagande Elfsborg bara fick 0-0 hemma på Borås Arena mot Gefle. Om vi ser till tabellen så ska Elfsborg inte ha speciellt svårt för Gefle och dessutom brukar de dessutom vara väldigt starka på Borås Arena. Självklart var det väldigt starkt av Gefle att kunna hålla 0-0.

I matchen mellan Brommapojkarna och Halmstad så var det två före detta IFK:are som stod för målen; Nicklas Bärkroth och Stefan Selakovic. Förra säsongen var de klubbkamrater men ikväll blev de båda målskyttar i deras nya klubbar. 1-1 var väl ett inte helt oväntat resultat med tanke på att de ligger på 15:e respektive 14:e plats i Allsvenskan.

Inför den här säsongen trodde jag att Häcken skulle vara ett självskrivet topplag, men så ser det inte ut att bli och dagens förlust hemma mot Åtvidaberg ökar inte heller chanserna för Häcken att kämpa sig tillbaka till toppen. Det här kan ha varit den matchen som gjorde att Häckens chanser att hänga på den övre delen av tabellen försvann.

Leave a Comment