Dags för Milan att ta 3 poäng

Milan har hittils startat säsongen dåligt. De startade med en riktigt fin match i premiären (utan stjärnorna Zlatan och Robinho). Men därefter har det gått segt, 2-0 förlust mot Cesena, 1-1 mot Catania och nu senast 1-1 mot Lazio. Jag vill säga att Allegri har fått sämsta möjliga start.

Jag kritiserade Allegri mycket hårt under Milans senaste match mot Lazio. Varför sätter man Prince helt off? Han ska vara central, öppna ytor för Pirlo och samtidigt finnas som ett bra passningsalternativ på mittfältet. Istället så spelar man med Gattuso på mitten. Gattuso var visserligen helt okej, men varför inte spela med Prince där. Prince som har varit lagets bäste spelare i varje match han spelat. Hade jag coachat Milan hade Prince spelat mittfältare och Robinho anfallare. Alternativt spelat med Oudamadi på anfallet.

En annan sak som jag inte gillar är Seedorf. Kom igen nu för ***. Det gäller att ha motivation att spela varje match. Du kan inte hänga med huvudet, missa passningar och förlora närkamper som du hittils gjort. Ronaldinhos första match var magnifik men nu har det gått neråt. Hoppas han hittar rätt igen mot Genoa.

Det som behövs ikvällens match är fart och trolleri. Vi har trollare men det är ingen som använder sig utav den. Snabbhet finns, men ingen löper (förutom Prince). När man bryter bollen gäller det att snabbt ställa om och hitta ut på kanterna. Vi har tekniska kantspelare som dessutom är snabba, Ronaldinho och Robinho, och det är just därför vi måste använda oss mer utav dem. Om de fastnar så gäller det för Seedorf och Prince att flytta upp och söka Zlatan eller skott på mål. Jag vet att Milan kan och jag saknar spelet från första matchen. Men det jag saknar mest är fart och inspiration på planen.

Forza Milan!

Leave a Comment