Daniel Larsson tror på Tyskland

Tyskland vann med övertygande 4-0 mot en av guldkandidaterna Argentina i dagens första kvartsfinal. Miroslav Klose är nu bara ett mål från Ronaldos 15 i VM-sammanhang, 20-årige Thomas Müller fortsätter övertyga och Lionel Messi åker tomhänt hem från Sydafrika. 0 mål, 0 medaljer.

Fotbollsoraklet intervjuade MFF:s vindsnabbe anfallare Daniel Larsson inför matchen, där han konstaterade att han har Tyskland som favoriter till guldet. Och efter 4-0 mot stjärnspäckade Argentina – så är det nog inte många som kan säga emot honom.

Inte heller när det gäller favorit till skytteliga-vinnare så lär någon säga emot honom. David Villa, som leder på fyra mål, tillsammans med bland andra Müller, Klose och Sneijder, och med dessutom en match kvar i pågående omgång, håller Larsson som favorit.

——————————————————

Jabulani, som VM-bollen heter, har fått mycket kritik för att vara ”för rund”, och såhär tycker Daniel Larsson om bollen, som du kan läsa mer om här.

Har du testat VM-bollen?
Ja, vi spelade med den mot IFK Göteborg.

Vad tycker du om den?
Den är helt okej, men lite väl lätt kanske.

—————————————————–

Sverige är som känt inte med i VM, men hur kände du när du i vintras blev uttagen i landslagstruppen och gjorde debut för det svenska landslaget?
Jag höll mig nog ganska kylig, det kändes större nu senast men såklart otroligt stort att få ta på sig den gula tröjan för första gången.
—————————————————–

Daniel Larsson, som alltid har följt Premier League och har bäst kontakt med Erik Friberg från tiden i Häcken, säger såhär om Malmös säsong.

Hur tycker du din säsong i Malmö har varit så här långt?
Jag är väldigt nöjd med både mitt och lagets spel men vi kan mer.

Vad har du för förväntningar på dig själv när vi går in i Allsvenskans höstsäsong?
Att jag ska fortsätta prestera bra fotboll och hjälpa MFF till segrar.

Vad måste MFF förändra om ni ska ta igen Helsingborgs försprång och ta hem guldet i årets Allsvenska?
Vi ska fortsätta att utveckla vårat spel och försöka vinna matcher.

Och till sist, vem umgås du mest med från MFF på fritiden?
Johan Dahlin.

Leave a Comment