Danmark slår Holland!

När grupp B skulle sparkas igång så var det med en match som många redan trodde sig veta hur den skulle sluta. Jag visste också hur den skulle sluta, seger för Holland och inte mer med det. Men våra kära grannar ”danskjävlarna” hade andra planer och slog Holland med 1-0. Matchens enda mål prickades in i den 24de matchminuten av Michael Krohn-Dehli.

Matchen startade precis som de flesta trodde, holländsk dominans och mycket av spelet styrdes genom stjärnorna i holland. Mark Van Bommel slog många fina bollar på kanterna och när danskarna väl fick bollen så pressade Holland högt och aggressivt och vann ofta tillbaka bollen fort. Men trots allt spel så var det som sagt Danmark som skulle ta ledningen i den 24de minuten. Michael Krohn-Dehli fick en boll i det holländska straffområdet, och med en skottfint lurade han 3-4 motståndare och slog in bollen mellan benen på målvakten Steklenburg. Chocken var ett faktum och det var nog många Holländare som blev tagna på sängen där. Detta stod ju inte i manus? Holland ville dock inte vika ned sig p.g.a detta utan fortsatte att ösa på. Men 1-0 stod sig halvleken ut.

Hollands kvalkung Klaas Jan Huntelaar fick fortsätta att nöta bänk i början av andra och fick se sitt lag missa mer och mer. Van Persie borde gjort minst ett mål i denna match. Men man ska även ge beröm till Danmark som försvarar sig riktigt bra igenom hela matchen. Huntelaar skulle få komma in, tillsammans med Van Der Vaart gjorde förbundskapten Bert van Marwijk två offensiva byten då b.la Nigel De Jong fick kliva av. Han gjordes sällskap av Afellay. Och Huntelaar skulle få en jättechans att kvittera. Sneijder stod för en av turneringens finaste passningar då han med en perfekt yttersida serverade Klaas Jan fri med den danska målvakten. Men målvakten räddade och 1-0 fortsatte att stå sig. Och trots Holländsk press i nästan 90 minuter så gick de av planen slagna av ett gäng Danskar som jobbade för varandra med en ilsken tatuerad kille vid namn Agger längst bak som styrde och ställde.

Så EM har precis börjat och redan i den första omgången så har vi fått se en härlig skräll som öppnade upp Grupp B enormt! Nu blir det ännu mer intressant att följa Grupp B, som om det var möjligt?

Leave a Comment