Därför älskar jag Shelvy

Jonjo Shelvy är fortfarande ung och har ännu inte presterat så särskilt mycket för Liverpool men ändå så ser jag redan så mycket potential i killen att jag inte kan göra annat än att älska honom som fotbollsspelare.
Vad är det då med Shelvy som gör att jag ser upp till honom redan nu?
Jo, det faktum att han har exakt samma kämparglöd, passningsförmåga och skott som min störste idol Steven Gerrard och jag är till och med bered att hävda att Shelvy kan bli större än Gerrard. Vi måste komma ihåg att Shelvy inte ännu fyllt 18 (han gör det 27 februari) och Gerrard var över 18 när han ens fick chansen i A-laget. I Shelvy ser jag en kille som om han jobbar hårt kanske kan bli en ännu bättre spelare än Stevie G för han har Stevies attityd men är en större talang.

Jag är framförallt imponerad över att Shelvy oftast väljer att spela bollen enkelt och se till att den hålls inom laget, något man inte kan säga om alla på Liverpools mittfält, men samtidigt är han precis som sin kapten otrolig ibland på att hitta de här ytorna där den avgörande passningen kan komma. Han slog t.ex. en passning till Torres mot Wolwerhampton som gick tvärs över planen och hade Torres haft lite mer fart hade han förmodligen kommit fri. Jag blir imponerad när jag ser juniorer slå passningar som många stjärnor inte vågar göra och luckas med dem.
Visst Shelvy har långt kvar tills att han når den nivån som krävs för att spela på Gerrards nivå men med rätt utveckling och vägledning av en bra mentor, och han har den bäste när vi pratar om att styra ett mittfält, så kan Shelvy mycket väl bli en ny ledare på Liverpools mittfält. Liverpool har länge letat efter en spelare som kan ta över efter Stevie G och i Shelvy kan man ha en spelare som kan nå dit.
Det ska bli mycket intressant att följa den förre Charlton spelarens karriär och jag hoppas verkligen Liverpool håller hårt i honom.

2 Comments

  1. Hejsan!
    Ville bara berätta att Fotbollsoraklet är publicerad på Bloggliv.

    Mvh Pelle

  2. Asos

    Shelvey heter han, inget annat!

Leave a Comment