Därför är jag orolig för Manchester United

När domaren blåste av Manchester United-West Bromwich var det inte
United som jublade utan West Bromwich.
Återigen hade United inte lyckats komma upp till sin potential.
Återigen hade man inte lyckats vända en match.
Jag tittar på Manchester United 20013-14 och jag blir riktigt orolig.

Man kan tycka att jag överdriver då vi bara spelat sex omgångar av ligan. Man kan säga det kommer eller som United fansen alltid har sagt under alla år ”Vi har haft dåliga starter förr och vunnit ligan.” men det finns en skillnad i år man har ingen Sir Alex Ferguson. Hade det varit ett United under Sir Alex ledning hade jag aldrig blivit orolig för något som utmärkte United under Sir Alex var att hur mycket stryk dem än fick kom dem alltid tillbaka. Men det här var säsongen då just det som hänt inte fick hända. Det var säsongen då en mycket kompetent men vad titelstriden oerfaren David Moyes skulle ta över och då allt hade behövt fungerat. Tyvärr är det inte så det har sett ut. Jag blev inte orolig efter att man förnedrats förra helgen av Manchester City med 4-0 för det var en match där man föll mot en för dagen överlägsen och varje dag jämbördig motståndare och nederlag mot Liverpool i enstaka matcher på Anfield har led Sir Alex också ibland. Men i matcher som igår mot West Bromwich lyckades Sir Alex United alltid vända matchen till sin fördel. Jag har redan varit inne på att Sir Alex United hade en förmåga att alltid komma tillbaka i ligan samma sak var det i enskilda matcher. Hur många gånger trodde man inte att United skulle gå poänglösa från en match för att sedan se laget vända helt på matchen på stopptid.
Det är den förmågan jag inte riktigt ser hos David Moyes United och det gör mig riktigt orolig.

Har Moyes förmågan att vinna titlar?

Jag är den förste att hylla David Moyes och hans förmåga som tränare. När han var i Everton betraktade jag honom som en av dem mest underskattade tränarna i Premier League. År efter år höll han sitt lag med i kampen i toppen trotts att han hade än av dem magraste budgeterna i ligan. Men Manchester United är inte Everton och en sak skiljer framför allt lagen åt. I Everton förväntas du ta bra placeringar på övre halvan i Manchester United förväntas du vinna titlar. Det är just det här med att vinna titlar som gör mig orolig när jag ser David Moyes start i Manchester United för ska du vinna titlar måste du kunna vända matcher som den mot West Bromwich.
Nu är jag ganska säker på att Manchester United har mycket tålamod med David Moyes för alla vet ju att han är ”The chosen one” men hade jag suttit i Uniteds styrelse hade jag frågat mig men har vi valt rätt och har vi råd att ta reda på svaret? Vi ska komma ihåg att Liverpool tappade sin dominans i början av 90-talet på grund av att man valde Graeme Souness som Kenny Dalglish ett val som såg rätt ut men som visade sig var fullständigt fel och gjorde att Liverpool tappade den dominans man haft under så många år.
Självklart vet styrelsen i Manchester United att det kommer att ta tid för Moyes att komma in i jobbet och tar han en 3-4 plats i ligan tror jag han sitter kvar men om nu Liverpool, Tottenham, Arsenal, Manchester City och Chelsea skulle fortsätta som man börjat och United inte lyfter och man skulle sluta 6-7 då tror jag det blir svårt att försvara David Moyes.

Hoppas på andras misstag

Manchester United och David Moyes hopp är enligt mig att det är att inga andra lag heller ser stabila ut.
I Chelsea har ännu inte Mourinho visar att han är ”The special one” och har precis som Manchester United sin sämsta ligastart sedan Nils Dackes tid. Manchester City är ena dagen dominerande och mästerlika för att nästa dag vara slöa och närmast arroganta och verkar behöva någon som förklarar för dem att matcher mot sämre lag inte är en promenad i parken. Tottenham har haft tur men ser uddlösa ut och verkar farten verkade lämna klubben samtidigt som Bale gjorde det och frågan är hur länge lagets flytt håller i sig? Arsenal ser bättre ut än på länge och är serieledare men mycket är Özils förtjänst och frågan är vad som händer om man skulle få en skada på tysken? Liverpool har börjat strålande och såg stabila ut sedan fick man bära av Coutinho och plötsligt var allt borta. Man har fått tillbaka Suarez men frågan är om Brendan Rodgers har truppen för att ta sig in i titelmatchen?
Manchester Uniteds säsong är en så länge inte ännu helt katastrof men dt finns en risk att vi kommer att minnas den som säsongen då Manchester United tappade sin dominans. Det är dags för Moyes att visa varför Ferguson valde honom annars är jag orolig för Manchester Uniteds framtid.

Leave a Comment