Day 30: Crouch satte Mancini ur kurs och Liverpool skämde ut sig på hemmaplan.

Manchester Citys gulddrömmar fick sig en törn när Peter Crouch såg till att Stoke kunde stjäla med sig en poäng inför dryga 27000 på Britannia Stadium. Liverpool lyckades inte ta sin obligatoriska enpoängare på hemmaplan, utan lyckades med konststycket att förlora mot ligans kanske sämsta lag, Wigan.

Den trettionde omgången är, så när som på aftonens möte mellan Manchester United och Fulham, färdigspelad.

Nämnda United blir vid seger på måndagskvällen omgångens stora vinnare eftersom Manchester City tappade poäng på Britannia Stadium. Yaya Touré kvitterade hemmlagets ledning med ett riktigt kanonskott. Det var dock inget mot den mörsare som Peter Crouch gav hemmalaget ledningen med. Klart står att resultatet inte är något City kan vara nöjda med då man ger United möjlighet att rycka till sig en trepoängsledning med åtta omgångar kvar.

Chelsea hade chansen att verkligen markera en position i Champions Leagueracet i lördagens stormatch mot Tottenham. Spurs, å andra sidan, kunde vid en seger befästa sin plats i förarsätet när det gäller den viktiga tredjeplatsen i ligan, som betyder direkt avancemang till Champions League. Det blev istället Arsenal som kunde dra nytta av det mållösa resultatet på Stamford Bridge. Chelsea hängde med bra i början, men Tottenham hade under andra halvlek flera chanser att avgöra och det var endast turen och superbt försvarsspel av den engelske landslagsbacken Gary Cahill som gjorde att Chelsea kunde knipa en poäng i matchen.

Arsenal kunde enkelt manövrera sig fram till en 3-0 seger mot ett blekt Aston Villa. Man mötte ett blekt Villa som bara mäktade med tre skott på hela matchen, varav alla missade! The Gunners var så överlägsna att man enkelt kunde göra tre mål till och med utan Robin Van Persies hjälp, det är inte vanligt! Gibbs,Walcott och Mikel Arteta var de som i tur och ordning målade för Wengers Arsenal.

Om det var någon vilseförd Liverpoolsupporter som fortfarande trodde att det fanns en chans på fjärdeplatsen så fick nog lördagens pinsamma uppvisning mot Wigan dem att tänka om. Det är tydligt att det är FA-cupen som upptar tankar och engagemang just nu, men det som de visade upp i lördags är oförsvarligt. Positivt är dock insatsen av den unge supertalangen Raheem Sterling. På endast sju minuter lyckades han prestera mer än flertalet av de etablerade startspelarna.

Bolton tog en livsviktig seger mot Blackburn och kanske kan man i kölvattnet av den, som det ser ut, lyckligt slutande sagan om Fabrice Muamba mobilisera den kraft som man kommer att behöva för att säkra Premier Leaguespel på Reebok Stadium även säsongen 2012-2013. Lördagens stora hjälte blev David Wheater med tvillingarna Olssons Blackburn.

Evertons landslagsback Leighton Baines satte en av säsongens snyggaste frisparkar när han på Liberty Stadium gav sitt lag ledningen med 1-0 mot formlaget Swansea. Den från Rangers inköpte Nikica Jelavic satte senare tvåan som kom att säkra tre poäng till Everton.

Wolves hade nog vissa förhoppningar på poäng när man åkte till Carrow Road för att möta årets stora sensationslag Norwich. Kanariefåglarnas stora centertank satte dock stopp för alla poängförhoppningar med sina två mål. Segern innebär att Norwich i praktiken är klara för Premier Leaguespel även nästa säsong. 14 poäng ner till nedflyttningsplats kan man i och för rent teoretiskt tappa på åtta matcher, men då det är många lag bakom så kan Norwich redan nu planera för säsong två i finrummet.

Djibril Cissé köptes av QPR in under januarifönstret för att bota den måltorka som klubben haft under hösten. Nu är han på väg att egenhändigt driva ut klubben ur Premier League. Han ådrog sig under lördagens match sin andra utvisning och det för en huvudlös tvåfotsstämpling. Cissé kommer nu att bli avstängd i fyra matcher och han har visat sig vara en alldeles utmärkt värvning för lag som Wigan,Balckburn och Bolton, och då slipper de betala en krona dessutom. Matchen slutade med en 3-1 seger för Sunderland och nu ser det ut att bli en tung uppförsbacke för QPR på väg mot nytt kontrakt.

Newcastle är tillsammans med Norwich och Swansea årets största positiva överraskningar och man visade i bortamatchen mot West Bromwich att man med största sannolikhet kommer att sluta sexa i årets Premier League och det hade nog ingen trott innan säsongen började.

I skrivande stund står det 0-0 i mötet mellan Manchester United och Fulham och det skulle innebära att United har en poängs ledning inför slutet, men det är inte över förrän den” feta Fergietimen sjungit”

 

Leave a Comment