DEL 1: Frisparksskyttar

Jag ska nu under några veckor ranka allt som har med fotboll att göra, den här veckan blir det frisparksskyttar.  Hoppas ni kommer att tycka om detta.

TOP 10 Frisparksskyttar andreapirlo2

För att bli den där farliga och hotade frisparksskytten som motståndarlaget fruktar, gäller det att ha ett enormt bra skott, placera bollen bra och att ha varianter på sina frisparkar. Jag ska nu undersöka och ta en närmare titt, vilka som platsar på den här listan.

10 Andrea Pirlo / AC Milan

En mycket hård konkurrens i Milan om vem som ska lägga frisparkarna, med spelare som David Beckham, Ronaldinho och även Pato när frisparkarna kommer närmre. Pirlo skjuter sina frisparkar i en långsam fart med mycket känsla och mycket skruv, bollen får ofta ett farligt dyk ner.

9 Mauro Zaraté / Lazio

Argentinaren har gjort dunder succé för sitt Lazio i Serie A. En mäktig speluppfattning, teknik och ett avslut som man bara drömmer om att ha. Men mest känd är han för sina gudomliga frisparkar. Argentinaren, går fort på boll med vrist lägger ofta bollen högt upp i mål.

http://lazio.theoffside.com/files/2008/08/zarate2.jpg

8 Wesley Sneijder / Real Madridhttp://cache.daylife.com/imageserve/02333I72yr0CG/610x.jpg

Holländaren Sneijder är ett spelgeni och en otroligt viktig spelare för Real Madrid. När det gäller frisparkar är den inget snack om saken vem som ska ta den, Sneijder tar den. Man kan se Sneijder som dubbelfotad men när det gäller frisparkar skjuter han oftast med högern. Sneijder skjuter frisparkarna med känsla, fart och mycket precision.

7 Cristiano Ronaldo / Manchester United

Den tekniska portugisen har en ruskig snabbhet och teknik, lämnar man ytor för han så blir det garanterat mål. Hans frisparkar är riktigt svåra och luriga, det gör det väldigt svårt för en målvakt eftersom han inte kan förutspå hans boll bana. Om jag vore målvakt skulle denna spelare vara den mest fruktade frisparksskytten.

http://www.bundesliga.de/media/images/00_vereinsbilder/hoffenheim/sahilovicsejad.jpg

http://www.madridgalacticos.com/wp-content/uploads/2008/06/sportingo-dot-com.JPG

6 Sejad Salihovic / Hoffenheim

Bosnierna har spelat mycket bra för sitt Hoffenheim, det gav Hoffenheim en första plats i Bundesliga innan vintern. På senare tid har de tappat och fallit ner. Salihovic vänster fot är fruktad av alla lag i Bundesliga. Han skjuter frisparkarna väldigt hårt, pricksäkert och med en fantastisk skruv.

5 David Beckham / AC Milan

Skulle detta vart för några år sedan skulle Beckham tagit en första plats på listan. Beckhams högerfot betraktas som världens bästa högerfot, han känsla och skott är helt otroligt. Många fina frisparksmål i Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy och även för det engelska landslaget. Han kommer i lagom fart mot bollen och skjuter med en otroligt fin känsla. Målen kommer inte lika ofta nu som när han spelade på topp i United eller Real Madrid.

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00721/beckham_682x400_721708a.jpg


4 Alessadro Del Piero / Juventus

Den målfarlige Italienaren är vass med boll på plan, men han är också är en eftertraktad frisparksskytt. Han kan göra mål från alla vinklar, men favoritläget är en bit utanför straffområdet. Han har öst in mål för Juventus och många har kommit på fasta situationer. Hans precision är himmelsk.

http://lh3.ggpht.com/_bPvr7eORcPw/SJtzXdhejgI/AAAAAAAAAC8/EshI743u89k/IMG_0130.jpg

3 Shunsuke Nakamura / Celtic

Celtic spelaren kanske inte är så känd för alla. Ytermittfältaren i Celtic är en av världens bästa frisparksskyttar för tillfället. Hans vänsterfot slår det mesta och ni inte sett han slå frisparkar så är det värt att se, http://www.youtube.com/watch?v=KSmHRrrFQR4

Hans skott behöver ofta inte skjutas så hårt, den går in i mål endast  med hjälp av hans skruv, skruven är något helt unikt.

http://cache.daylife.com/imageserve/0b0mg9g3yg6MH/610x.jpg

http://www.evertonfc.com/assets/_files/images/jan_09/efc__1231776625_ma450.jpg

2 Mikel Arteta / Everton

Spelgeniet i Everton, hans frisparkar lika så är eftertraktade. Oavsett om han ska sjkuta långt utifrån på distans eller använda skruv från nära håll kan man vara ganska säker på att bollen går i mål. Everton fansen har jublat ett massvis med gånger denna säsong när Arteta lägger frisparkar.

1 Juninho Pernambuncano, Lyon

Juninho har knappt någon konkurrens på denna lista en given första plats för mig. Juninho hotar alla lag med sitt gudalika tillslag. Han har sänkt många lag i ligan. Han skjuter frisparkarna med vristen och med en ganska långsam fart mot bollen, han skruvar bollen ganska mycket. Många tycker att han är en överskattad spelare, men i denna kategori tar han en självklar första plats, världens bästa frisparksskytt.

FBL-EUR-C1-AS ROME-LYON

Världens bästa frisparksskytt, vad tycker du?


4 Comments

 1. Hoda Merei

  – tycker verkligen inte zarate platsar i den listan ..

  och den farligaste genom tiden måste ändå vara r.carlos, hans skott ska vi absolut inte glömma!

 2. Mattias

  förstår det, du som är Roma fan 😉 Jo Roberto Carlos glömmer man aldrig, men rankingen här är, topp 10 just nu. Det jag har sett från Zarate under senare tid, det tycker jag förtjänar en plats på denna lista.

 3. Hoda Merei

  – haha det var inte så svårt att gissa va? haha nä men han är bara för mycket! Yes, jag förstod det men det första som kom upp i mina tankar när jag läste rubriken var r.carlos 😀

 4. JO jag förstår det, man förknippar alltid han med sina frisparkar, men den jag minns bäst var mot Frankrike, då den skruvade sig in så härligt.

Leave a Comment