Delad pott i Milano i årets första match

Idag drog det igång, denna underbara och fantastiska liga, Serie A. Det började med ett riktigt klassmöte mellan förra årets vinnare Milan mot ett extremt hungrigt Lazio. Båda lagen har förstärkt bra under mercaton och ville gå ut och visa de andra lagen att man kommer vara några att räkna med. Skulle Aquilani kunna axla rollen som en ny ”Pirlo”, skulle Klose och Cisse kunna fylla tomrummet efter Zarate? Det fanns så många frågor och förväntningar inför denna match. Första halvleken bjöd minst sagt upp till ett underbart spel med inte mindre än fyra mål under de 33 första minuterna, det var sannerligen fyra vackra fotbollsmål, alla gjorda av fyra duktiga anfallare. Cisse och Klose gjorde ett varsitt för Lazio och i Milan svarade vår egen Zlatan för ett mål under ett riktigt underbart anfall, samt Cassano som fick sätta dit en med huvudet på en hörna.

Matchen inleddes med ett otroligt tempo från båda hållen, först anföll Milan sedan anföll Lazio, man kan inte göra annat än att älska det man såg. Tankar svävade i huvudet om förhoppningar om att större delen av matcherna i år kommer ha ett liknande tempo. Det tog inte mindre än 12 minuter för Miroslav Klose att presentera sig i den Italienska högsta ligan, efter ett kyligt inlägg från Stefano Mauri så vänder Klose lekande lätt bort Nesta, misstänkt handssituation men hans prestation är ändå beundransvärd, där han sedan sätter bollen kyligt i bortre hörnet på Abbiati. Milan aningen chockade efter Lazios hungriga spel verkar skakade efter målet och det utnyttjar Lazio efter 21 minuter slår Mauri ett svepande inlägg in i Milans straffområde och där kommer han som en gesäll och sätter dit skallen och bollen sitter, Djibril Cisse har presenterat sig mina damer och herrar, det kommer mist sagt bli intressant att följa Lazios nya anfallare. Milan tände till efter Lazios helt fantastiska inledning på matchen och börjar sätta press på laget från huvudstaden, efter ett underbart anfall som Aquilani ska ha mycket beröm för så hamnar bollen vid fötterna på Zlatan ungefär 1-2 meter utanför mållinjen och målvakten är överspelad så det var inget snack om saken Milan hade reducerat till 1-2 och läktarna exploderade. Aquliani var verkligen pigg i första halvlek med otroligt fina bollar, många till den också lika pigge Antonio Cassano som fick nicka in kvitteringen efter en hörna av just Aquilani, skön start i Milan måste jag säga, det kommer bli spännande att se han ta form under säsongen. För att summera första halvlek så kan man säga så mycket att det var så underhållande som det kunde bli, jag satt som på nålar där hemma och var helt klart chockad över Lazios hungriga press och skoningslösa anfallsspel. Milan pressade inte alls lika bra som de brukar men jag tvivlar inte på att det kommer tids nog, offensivt fungerar de otroligt bra.

Efter påfyllning av snacks och dricka i halvtid så var förväntningarna skyhöga från min sida, lite naivt tänkande eftersom att man i Italien är otroligt duktiga på att stänga matcher och dra ner på tempot. Just så blev andra halvlek, den var inte chans fattig men den saknade helt klart intensiteten och tempot. Målchanserna fanns och jag tycker allt att Milan borde ha fått tre poäng med sig men det stämde inte riktigt. Andra halvlek bjöd dock på en hård kamp mellan spelarna och vi fick se många sköna dueller. Vår käre svensk Zlatan kändes dock otroligt nonchalant i dagens match, visst Milan rörde sig mindre och mindre i andra halvlek men jag tyckte det syntes att han inte riktigt var på plats mentalt. I Milan plussar jag istället Cassano, för hans ständiga löpningar samt hans farlighet innanför straffområdet, Antonini var också riktigt bra på vänsterbacken, han gjorde ett antal bra brytningar och följde med bra framåt. Till sist måste jag säga att Aquilani gjorde en väldigt bra match, riktigt bra på mitten i första halvlek, vart dock lite osynlig i andra halvlek liksom flera i Milan.

Lazio som lag imponerade på mig stort, en hunger i första halvlek som är viktig om man ska gå långt i ligan. Tycker dock att de började försvara sin ledning lite väl tidigt i matchen. De är ju helt klart nöjda med 1 poäng borta mot Milan. Vem ska hyllas i Lazio då, Klose och Cisse ska båda ha plus för sina mål, båda visar att de utmärkt ersätter Zarate framåt. Tyckte målvakten Bizzarri gjorde en stabil insats, målen är det inte så mycket att göra på. Summa sumarum båda lagen kommer att bli att räkna med i toppen i år. Det kommer bli ett fantastiskt år något av de båda lagen som spelade ikväll kanske står där som segrare i vår. En sak som är säker är det att Serie A har startat och som vi har längtat.
Tack för mig
/ Anton Ericsson

Leave a Comment