Den Allsvenska guldstriden

Idag är det den 27:e oktober. Lördag. Allsvenskans sista omgång spelas den 4:e november. Nästa söndag, om 8 dagar. Just nu är guldstriden väldigt spännande och 4 lag har alla stor chans att ta hem SM-guldet. BK Häcken, Malmö FF, IF Elfsborg och AIK.

Igår slog Malmö Djurgården hemma på Swedbank Arena och satte därmed press på de resterande 3 lagen i guldstriden.

Idag är det dags för Häcken att ta emot Kalmar hemma, imorgon (söndag) spelar AIK hemma mot Syrianska och på måndag tar Elfsborg emot Gefle hemma i Borås. Det blir alltså 3 spännande matcher på lika många dagar.

I nuläget ser tabellen ut såhär:

1. Malmö FF – 28 (spelade) – 18 (målskillnad) – 55 (poäng).
2. BK Häcken 27 – 31 – 53,
3. IF Elfsborg – 27 – 16 – 52.
3. AIK – 27 – 12 – 50.

(Notera att Malmö har en match mer spelad).

Kvar att möta har lagen:

Häcken: Kalmar (h), AIK (b), Sundsvall (b).
IF Elfsborg: Gefle (h), Mjällby (b), Åtvidaberg (h).
AIK: Syrianska (h), Häcken (b), Malmö (h).
Malmö: Örebro (h), AIK (b).

Kollar man på spelschemat så har Elfsborg inget jättesvårt spelschema, även om jag tror att Mjällby borta kan bli en svår nöt att knäcka.
AIK spelar mot både Malmö och Häcken, vilket gör att de trots att de i nuläget är 5 poäng bakom MFF kan ta ingen dessa och få konkurrenterna att tappa poäng.
Jag tror dock att Häcken tar 3 stycken 3-poängare nu i slutet och det skulle innebära att Hisingslaget kommer stå som segrare den 4:e november.
Malmö har också en god chans att vinna. Örebro hemma borde inte vara några som helst problem, och AIK borta kommer bli tufft, men möjligheten finns självklart att Skåningarna åker upp till sista matchen på Råsunda och tar tre poäng.

Det enda man egentligen kan utläsa av det jag skrivit hittills är att guldstriden är hetare än på länge, och med många lag inblandade! Vem som lyfter Lennart Johanssons pokal i början av november  är nästan omöjligt att säga. Oavsett vem som tar guldet så har Häcken varit den stora överraskningen i år. Skulle någon tvinga mig att gissa vem som vann, då skulle jag säga BK Häcken, men det vet vi förmodligen inte innan den 4:e november.

Hisingen, Malmö, Solna eller Borås. Detta är de fyra platserna där guldet kan hamna.

Så följ nu den spännande Allsvenskan den sista veckan och se vilket lag som till sist tar hem guldet 2012!

Viktor Åberg

Leave a Comment