Deportivo-Fc Barcelona 4-5

Deportivo-Fc Barcelona 4-5
0-1 Jordi Alba (3)
0-2 Tello (8)
0-3 Messi (18)
1-3 Pizzi (P) (27)
2-3 Bergantiños (37)
2-4 Messi (43)
3-4 Pizzi (47)
3-5 Messi (78)
4-5 Jordi Alba (PP) (79)

VILKEN MATCH! Vem kunde på förhand ana att Deportivo skulle komma tillbaka från 0-3 och sen inte ge upp utan haka på Barcelona som de gjorde. Vem kunde ana på förhand att Fc Barcelona skulle tappa 0-3 till 3-2 på loppet av ett par minuter. Och vem kunde på förhand ana att det skulle bli hela nio mål i denna match!

På förhand var det osäkert ifall Messi skulle spela eller inte då han ska bli pappa vilken dag som helst men han kom till start och precis som vanligt var det han som var den stora målgöraren och den som skulle göra det för Barcelona. Redan från minut ett satte Barcelona ett högt tempo och 0-1 kom redan i den tredje minuten satte Jordi Alba 0-1, fem minuter senare var det 0-2 efter att Thello hittat målet. Och i den 17 minuten satte Messi sitt första av tre mål. Det tog Fc Barcelona tjugo minuter att köra över Deportivo men Deportivo gav inte upp hur underlägsna än de må ha sett ut i de första tjugo. De fick en straff när Macherano fälde Riki och domaren blåste straff, helt rätt enligt mig, han fäller honom inom straffområdet utan att bollen är i närheten. Pizzi tar den, han lurar Valdes kyligt innan han sätter bollen i det andra hörnet. Tio minuter senare glömmer Barcelona bort en spelare vid en hörna och Alex Begrantiños sätter 3-2. Deportivo var helt plötsligt med i matchen igen. De hade på tio minuter hämtat in ett 0-3 underläge, men mer skulle komma. Två minuter innan halvtid satte Messi sitt andra mål för kvällen och då kände jag att matchen var över.

Men direkt i början av den andra halvleken skulle svaret komma frpn Deportivo som åter igen gav liv till en match som jag trodde skulle dö ut, i den 47 minuten satte Pizzi sitt andra mål för kvällen. Deportivo ville inte ge sig, de vill ha med sig ett poäng, det var de minst sagt värda!

Men i den 50 minuten kom nästa chock för det katalanska laget, Macherano fick sitt andra gula kort och visades ut. Nu skulle de spela med en man mindre i 40 minuter. Men det märktes aldrig att Barcelona var en man mindre, de var så pass överlägsna.

I den 78 minuten kom målet som fullbodade den blivande faderns hattrick för kvällen. 5-3 med 12 minuter kvar tänkte jag, nu är det väl ändå över för depor. Innan jag ens hann tänka den tanken klar så var det mål för Deportivo, självmål av Jordi Alba men med 11 minuter kvar var det helt plötsligt jämt igen, 4-5 och vad som helst kunde hända. Jag började tro på en återhämtning ala Tyskland-Sverige men så roligt skulle vi inte få ha det. Barcelona lyckades med nöd och näppe behålla sin ledning och vinna denna match.

En stor eloge till Deportivo för deras insats, de gav allt och lite till. De kom tillbaka tre gånger om och gav Barcelona en riktig fajt om de tre poängen som stod på spel. Men vad är det som händer med Barcelonas försvar? De var riktigt dåliga idag! Glömmer bort en spelare vid hörna, Macheranos tackling när bollen inte fans i närheten i straffområdet…och Jordi Albas självmål? Barcelonas försvar höll korpen klass ikväll. Saknaden efter Pique och Puyol är enorm, det märks.

 

Av: Sara Khatmi

Leave a Comment