Derby della Madonnina

På söndag möts de två Milano-klubbarna i ett stekhett Derby della Madonnina.

Form

Milan är obesegrade i tolv matcher och leder serien med lika många poäng som Juventus.

Inter är sju poäng efter, på en femteplats, och har spelat upp sig rejält sedan den bedrövliga säsongsinledingen. Man kommer till spel med fem raka vinster i bagaget.

Dragkampen om Tévez

Ett annat derby har ju utspelat sig inför allas ögon den senaste tiden, ett derby på transfermarknaden. Dragkampen om Carlos Tévez såg tidigt ut att stå mellan Milan och storsatsande PSG, men även Inter har sedermera blandat sig in i affären.

Det går många rykten, bland annat att Inter-historien mest är ett spel för gallerierna från Tévez sida, för att tvinga Milan till en snabb affär.  Andra rykten säger att Tévez redan hyrt en lägenhet i Milano.

Pato har i veckan tackat nej till en övergång till PSG, något som kan ha försenat Tévez-affären för Milans del. Fortfarande en hel del frågetecken kring den här affären alltså, och det ska bli spännande att följa den framöver!

Läget i lagen

Hos Inter är Sneijder, Stanković och Forlán är tveksamma till spel från start. Muntari är borta p.g.a. afrikanska mästerskapen.

Milan saknar i sin tur Yepes, Flamini och Cassano. Rykten florerar att Gattuso kan bli aktuell för spel efter sin långa frånvaro, men det verkar ganska osannolikt. De rödsvarta har dock en Zlatan i storform, något som inte ska underskattas. Pato förväntas starta på bänken efter transferturbulensen tidigare i veckan.

Tips

Spelbolagen verkar överrens om att Milan är favoriter. Blir intressant att se om Juventus kan sätta press på sina konkurrenter genom att vinna hemma mot Cagliari tidigare under söndagen. För mig känns matchen ganska öppen, båda lagen är i en bra trend, men har bekymmer med skador och annat.

1-1, blir Fotbollsoraklets tips.

2 Comments

  1. nononono

    Tufft match som fan…. Men kryss känns säkert… Tror på mer mål…. 2-2!!

  2. Chrilleboy

    Tror att Milan vinner med 2-1

Leave a Comment