Det bästa som kunde hända Inter

Inter sparkade nyligen sin tränare Ranieri. Ett beslut som var det bästa möjliga för klubben. Samtidigt var han också ett av de bästa alternativ att ta in när de skulle tillsätta ny tränare efter Gasperini. En perfekt ”mitt-i-säsongen-tränare”. Han kan få ett lag med problem att växa, han kan rätta till småsakerna i ett lag och justera lite hit och dit. Men mer än så är han inte kapabel till i Inter.

Hela lagets självförtroende och moral har under säsongen var urdålig. Därför var det bra att få in Ranieri för att få en vändning och en nytändning. Nytändningen och vändningen var bara temporär och kortvarig. Och när laget inte fick med sig de önskade resultaten tjurade man ihop fullständigt. Ranieri tappade kontrollen över laget och sina spelare. I slutskedet av hans tid i klubben såg han extremt uppgiven ut. Han hade ingen glöd. Han såg precis ut som Inter. Ett lag utan glöd. Inget fungerade och inte heller för Ranieri. Därför sparkades han. Han kanske till och med vädjade om det själv, vad vet jag. Så gråhårig som han blev under sin tid i Inter har nog ingen tidigare blivit på så kort tid.

Det blev klart att Andrea Stramaccioni tar över Inter resten av säsongen. Han kommer troligen att satsa något mer på Inters egna talanger då han tidigare tränat Inters ungdomslag. Ett ungdomslag som precis vunnit Champions League för U-19. Utöver den meriten har han nog inget speciellt som sticker ut. Det kan då tyckas konstigt att de väljer att anställa honom med den lilla erfarenhet.

Enligt mig är det ett jättebra drag som kan löna sig i slutändan. Nu har han tid att skola in ungdomsspelare i A-truppen, något som Inter tidigare misslyckats med (läs Coutinho och D.Santon).

Att han nyligen vann en titel och blev mästare gör bara saken bättre.

En sak kan man säga. Hur det än går kan det inte gå sämre. Nu kanske glöden väcks till liv igen?

Twitter:
@Mattiassrensson

 

Leave a Comment