Det dummaste jag hört!

På Fotbollskanalens nyhetsrullare såg jag nyheten ”superduon tvingas bort”. Tänkte inte så mycket på det, tills jag kollade in artikeln. Rio Ferdinand och Nemanja Vidic ska, enligt brittisk media, tvingas bort från United. Sir Alex har alltså planer på att göra sig av med världsbackar, och jag ställer mig frågan? Vilka ska han värva? Det är liksom inte mycket som slår dessa två stabila mittbacks-herrar.
Om han ska hitta bättre alternativ för de så är de spelare som redan etablerat sig i storlag. Alltså, mittbackar som är helt omöjliga att få. Det beror givetvis på prislapp.

Det hade varit perfekt att värva en utvecklingsbar och lovande mittback men att samtidigt att ha kvar dessa rutinerade herrar. Då kunde både Vidic och Ferdinand ge tips och råd, innan en av de sticker. Att få träna med Ferdinand och Vidic är en dröm för alla talanger. Och jag är säker på att de hade lärt sig hur mycket som helst!

Jag tar dock ganska lätt på detta ryktet.. Vi får se hur stor trovärdighet det ligger i detta.

När vi är inne och snackar mittbackar så är jag riktigt nöjd att Thiago Silva har sagt – ”Jag vill bli lika stor som Maldini i Milan”. Det får mig att känna mig säker när rykten likt denna ploppar upp.

***

Allt tyder på att den målfarlige anfallaren Sebastian Andersson, Ängelholm, lämnar för Kalmar. En bra flytt för han själv om den nu blir av. I Kalmar får han stor chans att utvecklas ännu ett steg. Det lilla jag har sett av honom bådar gott. Det kanske kan bli något stort av honom.

***

Stannar kvar i Superettan och går över till Ängelholms seriekollega, Assyriska. Nyheten kom som en chock för hela fotbollssverige när den unga doldisen Mikel Ishak  har erbjudits kontrakt i Tyska toppklubben FC Köln. Imponerande.

Helsingborg och Gais har varit intresserade. Han har även tackat nej till PSV.

Frågan är om detta är rätt val för hans utveckling. Vad tror du?

***

Lite korta saker från helgens Serie-A:

– Napoli är grymt starka. De har ett av Europas bästa lag offensivt. I defensiven tryter det dock på vissa postioner.
– Juventus verkar helt ostoppbara.
– Palermo gjorde inte mål i denna matchen heller. De har de svårt på bortaplan i Serie-A…
– Milan tog en relativt komfortabel seger mot Genoa.. 2 i ligan. Svårt att komma ifatt Juventus i år.
– Tycker nästan lite synd om Inter. Eller? Nej, det gör jag inte alls det.. Hoppas de hamnar långt, långt ner.
– Roma. Vad händer? Luis Enrique lämnar snart över tränarplatsen till Ancelotti? Det ryktas vara på gång i alla fall.
– Albin Ekdals Cagliari tog en fin seger mot Catania. Starkt!

***

Tungviktsmöte i helgen.
REAL MADRID – BARCELONA

Vem tar hem den matchen?

Jag tror Barcelona…

Värt att notera är att jag har haft fel när det gäller tippning och spel under den senaste tiden…

***

Ett klipp du bör se:

 

***

Följ mig på twitter kära läsare!!

http://twitter.com/#!/MattiasSrensson

 

Säger som Glenn: Ha de gott!

1 Comment

  1. Jag såg en kommentar som lämnades här angående United och mittbackar. Jag anser att Phil Jones passar mer som defensiv mittfältare än som mittback, därav räknar jag honom mer som mittfältare. Smalling ser jag som en lovande ytterback.

Leave a Comment