– DET SENASTE FRÅN ITALIEN ..

Att Ancelotti tränar Milan för sista säsongen är ingen nyhet men att han kommer packa väskorna för att omfamna Chelsea är något jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Italien och England erbjuder definitivt inte samma klass av fotboll och vem kunde ana att Chelsea trots det jagat honom så fort man hörde att han ville ta farväl av Italien? Väldigt chockande om ni får fråga mig men jag önskar honom all lycka trots det. Det var enligt den brittiska median man fick läsa att Ancelotti tackat ja till Roman Abramovitjs bud via telefon och den som först blivit informerad om Ancelottis beslut var ingen mindre än Milans vicepresident Galliani. Det rör sig om ett fyraårskontrakt värt sex miljoner euro om året och för er som inte visste så har Ancelotti vunnit en scudetto, en CL seger men även flera italienska cuper tillsammans med Milan. Arrivederci Ancelotti!

Att Kaka tillsammans med Ancelotti och Maldini lämnar Milan var det man kunde läsa på flera sidor för några dagar sedan men nu har i alla fall Kaka gjort det klart och tydligt att hans kontarkt går ut i 2013 och att han tänker spela i Milan fram till dess. Han fortsätter även att berätta att han är bunden till Milan och inte till Ancelotti så bara för att tränaren tackar för sig så betyder det ju givetvis inte Kaka även gör det. Han säger att han trivs i Milan så Manchester Citys bud var väl något man enbart skrattade åt så de får satsa på någon annan helt klart! Real Madrid fortsätter i alla fall kampen om att få se Kaka i deras tröja..830 miljoner kronor ligger budet just nu på!

Oddo har ju varit utlånad till Bayern München i ett år nu och kommer snart att återvända till Milan, om han kommer stanna i klubben eller om de kommer att låta ut honom till ett annat lag är ganska oklart då Bayern sagt att de är redo att köpa honom. Själv tycker jag att man ska sälja honom, Milan strömmar ju redan av bra spelare så en förlust hade inte gjort något stor sak precis.. men vem vet, är bayern redo så är de redo!

Det ryktas att Hernan Crespo snart är klar för Genoa och det har Genoas president Preziosi bekräftat. Fiorentina och Napoli var två andra lag som visade intresse men nu ser det i alla fall grönt ut och det är 99.9 % procent klart förmedlar Preziosi. Genoa kan definitvt skratta sig lyckliga över sin nyfunna skatt och vem kunde ana att argentinaren skulle lämna Inter? But dont blame him, blame inter för de kunde inte tacka nej till den fantastiska summan som erbjöds..

En annan argentinare som fått ett fantastiskt erbjudande är ingen mindre än Napolis Lavezzi. 20 miljoner euro är vad Napolis president De Laurentiis har tackat nej till men Liverpool fortsätter kampen och lär nog inte ge upp förens de kammat hem Lavezzi. Ett nytt möte kommer att äga rum på måndagen och det sägs att Liverpool kommer att erbjuda argentinaren en tredubblad årslön och jag tror inte Napoli kommer tacka nej den här gången..

Murinho sa i en intrevju att han är väldigt säker på att Ancelotti kommer att klara sig i England eftersom han är väl förberedd och har en förmåga att skapa empati i en grupp. Men hur svårt kan det egentligen vara att skapa empati? Empati behövs självklart men det är visserligen inte vad Chelsea enbart är ute efter om ni får fråga mig. Att Murinho däremot stannar i Inter den kommande säsongen har han bekräftat men han fortsätter att berätta hur smickrande det var att Real Madrid visat intresse. Han avlutar med att säga att den som kommer att bli Real madrids nya tränare kan känna sig lyckigt lottad. Ja, vad tycker vi om det? Real har ju mycket att förbättra.. så good luck!

”Vi behöver mycket energi mot Roma” fick vi höra från Ancelotti på presskonferensen idag. Mycket energi kommer man givetvis att se på plan från båda lagen och enligt Mexes måste vi lägga våra sista krafter på matchen imorgon. Han fortsätter att säga att det varit en hård säsong och att vi måste göra vårt bästa de två kommande omgångarna och det är precis det jag vill höra. Jag hoppas varenda Roma-spelare har den inställningen och att vi precis som Mexes avslutar ”håller huvudet högt”. För det är ju precis det vi, romanisti, måste göra trots den dåliga säsongen vi haft för snart är det över och då gäller det att starta nästa säsong med ett stort leende på läpparna med förmodligen nya ägare. Att Spalletti stannar har jag försökt banka in i allas huvud och det ser ju verkligen ut som det just nu.. och enligt min kära Mexes så kommer vi att kamma hem tre poäng eftersom vi är riktigt starka samt konkurrenskraftiga just nu och jag kommer att skina som en sol när jag ser dem vinna på San Siro imorgon. Däremot går ju Pizarros kontrakt ut i 2010 och han är glad om han får stanna längre. Jag är bara glad om vi avslutar med en fantastisk insats. Amen.

0506mexes

6 Comments

 1. krille

  vem på bilden??

 2. Bra inlägg Hoda!

 3. krille

  mexes e överskattad

  • Hoda Merei

   – vad vet du om han är överskattad när du inte ens visste vem han var på bilden?

 4. Sooooofia

  Gillar tempot i texten fortsätt att skriv som du gör!
  Det blev tre poäng och nästa år önskar jag er all lycka till.

Leave a Comment