DIF spelade 1-1 igen

Det var en rejält märklig drabbning när Syrianska FC tog emot Djurgårdens IF på Södertälje Arena denna afton.

Första halvleken var en väldigt chansfattig tillställning, men om det var något av lagen som var det av det hetare slaget så får man ändå säga Syrianska. Hemmalaget kändes mer resoluta i närkampsspelet, samtidigt som båda lagen inte kom upp i normal standard när det gäller passningsspelet. Det var nämligen en hel del felpass, kanske hade det nya konstgräset som man lagt under sommaren med det att göra? Men även om det var en rätt så jämn första halvlek så fick George Mourad sätta ledningsmålet efter 33 minuters speltid efter misstag två gånger om från Djurgårdsspelarna. Det var egentligen den enda riktiga målchansen som skapades under de första 45 spelminuterna.

Inför den andra halvleken så valde Syrianskas manager, Özcan Melkemichel att plocka ut mittbacken Rabi Elia på grund av skada. In kom istället Omar Jawo och just denna inhoppare skulle senare visa sig hamna lite väl i fokus. Men innan det så lyckades Djurgården kvittera genom James Keene efter en riktig målvaktstavla signerat Dwayne Miller. Minuten efter var det nära att Syrianska skulle göra 2-1 när den fd Djurgårdsspelaren Johan Arneng fick på en drömträff – men tyvärr för deras del så tog den i ribban och Djurgårdsanhängarna kunde andas ut.

Men sen kommer vi till denne Omar Jawo. Djurgården slår en djupledsboll vilket leder till ett friläge när Sebastian Rajalakso ryckt sig loss strax utanför straffområdet i den 56e spelminuten. Omar Jawo försökte bryta bollen och kanske fick han en tåspets på bollen, men Rajalakso föll och domaren visade ut mittbacken. Senare i matchminut 76 drog Skenderovic på sig sin andra varning och situation i sig var väldigt lik Omar Jawos målchansutvisning.

Detta betydde att Djurgården skulle få spela med två man mer mot hemmalaget. Men trots ett decimerat Syrianska med endast nio man på plan så skapades det aldrig någon riktigt het målchans. Djurgården hade mycket boll, naturligtvis, men kunde bara mäkta med att lyfta in bollen i Syrianskas straffområde och det blev inte heller några fler mål.  1-1 i en match som innehöll det mesta utöver en bra fotbollsmatch. Men trots allt så var den rätt underhållande.

Leave a Comment