Djurdjic show bröt Helsingborgs trista svit

 

Nikola Djurdjic och hans Helsingborg fullständigt krossade GIF Sundsvall med hela 4-0 hemma på Olympia inför 7812 åskådare. Helsingborg hade inför matchen en ganska dålig form där man förlorat 5 raka matcher (om man räknar in Champions League matcherna mot Celtic) och den stora frågan för skåningarna var om man fortfarande hämmades av det tuffa spelschemat man haft eller om man kunde vända på steken. Dock har Helsingborg haft ett ganska tufft spelschema där man mött formstarka Elfsborg, Djurgården och AIK. GIF Sundsvall har gjort det okej hittills men de har haft det lite upp och ner med formen, senast mot IFK Göteborg så tappade Sundsvall en 3-0 ledning till 3-3. Så en del frågetecknen frågetecken låg i luften hos norrlänningarna inför denna tuffa bortamatch.

Dock började Sundsvall bäst och Holster kunde gett dem ledningen efter att han sköt ett fint skott som gick via ribban och mållinje och sen ut.  En bit senare in i den första halvleken skulle Helsingborg och Djurdjic haft en straff. En brutal tackling av Sundsvalls backen Danielsson borde ha ledat till straff och gult kort men domaren friade. 0-0 efter den första halvleken.

I den andra halvleken blev det mycket försvar för Sundsvall mot ett väldigt spelförande Helsingborg. 1-0 kom i den 48:e minuten efter att Accram rakat in en retur. Sen var det Djurdjic show, han satte 2-0 i den 58:e minuten efter ett väldigt kyligt avslut, 3-0 satte han på straff i den 63:e minuten och 4-0 satte han i den 72:a minuten efter att enkelt placerat in bollen i mål.

Bra ”genrep” för Djurdjic och Helsingborg inför Europa League kvalet borta mot Levante på torsdag och skånederbyt mot Malmö nästa måndag.

Djurdjic värvades ju från Norska Elitserien och västkustlaget Haugesund där han gjorde succè med 12 mål på 18 matcher. Nu imponerar han i Allsvenskan, försäkrar er om att det är en tidsfråga innan han sticker ut till Europa.

Leave a Comment