Do or die för Liverpool

Att påstå att en klubbs hela säsong  står och hänger med en match är naturligtvis en grov överdrift. Men att det är en av de viktigaste matcherna för Liverpool på mycket länge är helt klart, ligan är snart körd när det gäller fjärdeplatsen efter det senate debaclet mot Bolton. Man har tuffast möjliga lottning i FA-cupen när man ska ta sig an Manchester United kommande helg och man spelar inte i Europa denna säsong.

I kvällens match mellan Manchester City och Liverpool kommer lagen med helt olika ingångsvärden. Manchester City har visat sig vara en veritabel mål och poängmaskin med suveräna offensiva krafter som Sergio Aguero, Edin Dzeko och framförallt den gudomlige David Silva. Lägg därtill Premier Leagues bästa målvakt i Joe Hart så förstår alla att det är ett lag som är mycket svårt att slå.

För Liverpool har säsongen inte alls blivit det man önskat. Man gjorde en stor satsning inför säsongen då man värvade spelare såsom Stewart Downing,Jordan Henderson och Charlie Adam för stora pengar, och då hade man redan i fjolårets januarifönster värvat Luis Suarez och den osannolikt dyra monsterfloppen Andy Carroll. Av alla dessa investeringar har man fått i princip noll avkastning, ännu så länge i alla fall.

Dock står man ikväll inför en match som kan rädda hela säsongen, returmatchen i semifinalen mot årets suveräner Manchester City. Man vann bortamatchen med 1-0 efter att Captain Fantastic, Steven Gerrard, säkert tryckt in en straff i inledningen av matchen. 1-0-ledningen lyckades man sedan framgångsrikt försvara. Framgångsrikt försvar såg man dock inte röken av i lördags då bottenlaget Bolton tryckte in tre baljor bakom Reina i målet.

Ikväll kan vi räkna med en helt annan inställning hos de röda, i alla fall om man vill vinna matchen och om man vill undvika Kenny Dalglish vrede. King Kenny verkar nämligen ha ruttnat rejält på bristande inställning hos vissa. Närvaron av Steven Gerrard och eventuellt en comebackande Jamie Carragher kommer säkert att garantera att ingen viker ner sig i första taget, och det är en inställning som kommer att behövas.

Manchester City kommer inte att ta lätt på matchen, det kan man utgå ifrån då man ju är ute ur Champions League och dessutom fick sträcka vapen mot rivalerna United i FA-cupen. I skrivande stund vet vi inte om Mario Balotelli kommer till spel eftersom han blev avstängd fyra matcher efter en stämpling mot Tottenhams Scott Parker i helgen. Överklagar City innan 19.00 är det dock möjligt att Balotelli spelar. Utöver den lynnige italienaren är det isåfall den belgiske mittbacken Kompany som saknas då även han är avstängd.

Troliga startelvor:

Liverpool: Reina-Johnson,Skrtel,Agger,Enrique-Henderson,Adam-Kuyt,Gerrard,Downing-Caroll

Manchester City: Hart-Richards,Lescott,Savic,Clichy-Milner,Barry-Nasri,Silva,Johnson-Dzeko

Hur det går? 1-1 tror jag, men frågan är om det är ett tips mer med hjärtat än hjärnan. Klockan 23.00 ikväll så vet vi…

 

Leave a Comment