Domaren i fokus när Polen och Grekland spelade 1-1

Polen-Grekland slutade 1-1 efter att Robert Lewandowski nickade in ledningen för hemmanationen efter 17 minuter och Dimitris Salpingidis kvitterat i den 51:a minuten efter att målvakten Wojciech Szczesny inte lyckats greppa bollen men fokuset skulle istället hamna på de spanska domaren Carlos Belasco. Först visades förre Milan backen Sokratis Papastathopoulos ut efter två mycket tveksamma gula kort och sedan ville Grekerna ha straff men avvisades.
Grekland fick dock en revansch när Szczesny fällde Salpingidis vilket slutade med rött kort och straff. En straff som ersättande PSV Eindhoven målvakten Przemyslaw Tyton lyckades rädda.

Polen dominerade helt dem första tjugo minuterna av matchen och målskytten Robert Lewandowski var märkbart besviken över att man inte ledde med mer efter dem.
”Jag är lite besviken över att vi inte gör mål på dem chanser vi har. Det hade kunnat varit både 2-0 och 3-0 under första halvlek.”
Förbundskaptenen Franciszek Smuda ville hylla Lewandowskis insats.
”Att gå ut och prestera så här bra trotts all press från fansen och spekulationerna om en övergång till Manchester United imponerar på mig.” sa förbundskaptenen på presskonferensen efteråt.
Smuda vissade också en viss irritation när han på frågan om varför han väntade så länge med sina byten svarade.
”Har du någong sin varit tränare. Nej!
Har du någonsin varit förbundskapten. Nej!
Det bör svara på din fråga!”
Men han lugnade sedan ner sig och berättade att han vellat göra byten men fick tänka om när Szczesny blev utvisad och han tvingades göra ett byte av den anledningen.
Greklands förbundskapten Fernando Santos var också han besviken.
”Vi gick in med målet att vinna matchen och det gjorde vi inte. Vi kan inte vara nöjda med att inte ha nått vårt mål.”
Om utvisningen sa Santos enbart att han inte tyckte den var berättigad.

Sammanfattnings visst kan vi säga att Polen Grekland blev en mycket händelserik och dramatisk match som innehöll allt som man kunnat önska sig av en premiär. Ett snyggt mål, kontroversiella domslut som gynnade hemmanationen vilket inte förvånar mig alls, en utvisad målvakt och en missad straff. Polen borde kanske ha säkrat matchen med det spel dem hade i första halvlek men Grekland hade också förtjänat tre poäng för den utvisning dem felaktigt tilldelades och den straffsituation domarna missade och därför kan jag inte annat säga än att oavgjort var rättvist. Vi kan bara konstatera att Grupp A fortfarande är en helt öppen historia.

 

Leave a Comment