Domenica Italiana

Italiensk söndag, såklart! Sju matcher ska spelas under söndagen. Hur går snackisarna?

De beklagliga översvämningarna i norra Italien har gjort fotboll till en omöjlighet i många områden, och matchen mellan Genua och Inter har skjutits upp.

Milan har fått upp ångan ordentligt, och går mot ett annat lag med bra form, Catania. Tankarna går såklart till Antonio Cassano, vars operation på fredagsmorgonen enligt rapporter ska ha gått bra. Catanias tränare Montella kommer att förlita sig på Gomez och Bergessio längst fram, en anfallsduo som har satt skräck även i de bästa försvaren hittills under säsongen. På hemmaplan får Milan ändå ses som klara favoriter här

Atalanta tar emot Cagliari hemma i Bergamo. Bortalagets tränare Ficcadenti är nöjd äver att få Daniele Conti tillgänglig igen. Sardinerna har hittills haft problem målskyttet, kanske kan det lossna imorgon?

Cesena går ett bottenmöte mot Lecce. Mister Arrigoni hoppas att laget kan få en ”nystart” genom att ta alla tre poängen mot Lecce som har vissa taktiska beslut att fatta, eftersom att det ryktas om att man kommer att få klara sig utan Diamoutene, Di Michele, Mesbah, Piatti och Obodo. Även Giacomazzi bedöms vara tveksam till spel, då han tampas  med en influensa. Tunga avbräck.

Två tränare under press möts på Stadio Marcantonio Bentegodi i Verona. Chievos Di Carlo har blivit kritiserad efter förlusterna mot Bologna och Siena, och har i sin tur kritiserat spelarna. Sportchef Sartori har uttryckt osäkerhet kring Di Carlos hanterande av situationen. Stökigt i Chievo? Mihajlovic har haft väldigt svårt att vinna borta med sitt Fiorentina, och kanske kan en trepoängare imorgon ge Di Carlo lite arbetsro?

Lazio har inlett ligan på ett fint sätt, och Eddy Reja har satt ribban högt när han sa att man har kvaliteten för att vinna i stort sett varje match den här säsongen. Hemma mot Parma är man favoriter, trots att varken Mauri, Matuzalem, Gonzalez eller Biava kan spela. Parma känns som ett mittenlag i år, och ska nog vara nöjda om man kan få med sig i alla fall en poäng från Olimpico.

Ett annat lag som inlett bra är Udinese. Man slog Palermo hemma med 1-0 i ligan, men åkte sedan på en rejäl utskåpning i Europa League, 0-4 mot Atlético de Madrid. Även Siena har inlett rätt hyggligt. Man ligger på en åttondeplats efter segern med 4-1 mot Chievo senast.

Söndagens stormatch är väl trots allt den sena matchen mellan Napoli och Juventus. Serieledarnas allenatore Conte säger inför matchen att detta blir den tuffaste hittills för hans lag. Om Alessandro Del Pieros chanser till spel säger han att han inte får ta sitt supporterskap med sig till tränarrollen. Kloka ord från herr Conte, kanske, och ingen Del Piero från start mot Napoli heller, eller?

Resultat, lördag:

Palermo 3-1 Bologna

Novara 0-2 Roma


 

Leave a Comment