DUTTY P LIVE från matchen Slavia vs Fiorentina

Hoppade på spårvagnen efter jobbet för att bege mig till stadion, stämningen var laddad och fansen hade samlats redan två timmar innan match. Samtidigt som jag når Eden, anländer också Fiorentinas spelarbuss. Trots min förvåning är det många italienare på plats.

Tyvärr missade jag allt för snack eftersom det höll på på italienska bland Fiorentina fansen och rasslig öl tjeckiska hos Slavia fansen. Lyckades ordna bra plats för en 300ing ett par öl senare njöt jag av 20 gradiga vädret och uppvärmningen. Det som slog mig först var arenan, nybyggda Eden håller hög klass. Mattan i perfekt skick, arena i engelsk-stil så man kommer nära planen. Allt eftersom folk strömmar till inser jag att Mutu inte finns med och värmer upp. Annars njuter jag av Gilardinos skott och dribblingar. Slår mig också att Augustos ny vaxade ben är lika stora som mina lår, ett muskelpacket som är född 1990.

Efter 0-2 borta var Slavia tvingade att göra vinna med 2-0 hemma för att få till en förlängning. Domaren blåser igång matchen och Mutu syns inte till på planen eller bänken, jag tycker mig skymta honom på VIP-läktaren tillsammans med ett gäng andra spelare. Stämmningen är hög och ena kortsidan domineras av hemma fansen som hoppar, klappar och sjunger fram sitt lag. Till vänster om mig har Fiorentina fansen sin sektion, inte lika fult men kan ändå uppgå till en 2000 man möjligen. En av kvällens höjdpunkter är mina stols grannar som till vänster av mig består av en kostymnisse som just kommit ner springandes från jobbet och till höger en mer eller mindre galen Slavia fanatiker, be båda turas om i att svära i kapp och ”coacha” från läktaren.

Jag njuter av sällskapet och ser framför mig en Gilardino som hela matchen har egen show, inte för att han briljerar på något sätt utan bara för att han har det där lilla extra som en stor stjärna måste ha. Genom matchen hade han allt, ett par offsides, ett par gudomliga filmningar, en nick i ribban och ett evigt suckande och gestikulerande till med spelare och domare ifall han inte fick bollen eller domslut med sig. Augusto som mer kollar på läkaren än på planen har ändå en bra match fast det jag får med mig av honom är dels han enorma benmuskler men också ett par sköna filmningar som gör att han sedermera blir utburen på bår för att sedan ligga och flörta med det tjeckiska tjejerna på läktaren. Italiano baby, Italiano!

Själva matchen då? inledningsvis är det avvaktande men Fiorentina pressar på och har bollen mest. Slavia har ett par kontringar och försöker komma in i matchen. Med ryggrads spelaren Micheal Tavarés och playmakern Jaroslav Cerny på mitten. Uppbackad av en offensiv höger back i from av Matej Krajcik, matchen mellan Vargas och Krajcik var intressant på högerflanken. Inter heller stor stjärnan Vladimir Smicer kom till spel för Slavia som allt mer jobbar sin in i matchen. De dryga 15,000 på läktaren får se domaren blåsa av för halvtid, 0-0. Medan jag stångas med cigaretter, platsmuggar och en massiv kö till toan gör Slavia två offensiva byten i halvtid. Gilardino allt jämt på planen, och en stor spelande Slavia målvakt Vaniak gör räddning efter räddningen, samtidigt som Slavia har lite tur med bollarna. Andra halvlek kom att domineras av Slavia, tempot höjs på planen och temperaturen höjs hos mina stols-grannar.

Allt vad matchen lider blir kommentarerna och glåporden hårdare. Härlig stämning tänker jag! Slavika pressar på, men utan utdelning i from av mål. Gilardino och Augusto får lämna planen. Florens keepern Frey, som förövrigt var nära en övergång till Milan, som får ett par gifta skott och en farlig lobb är det inte så mycket att göra. Dessvärre måste jag säga hejdå till Slavia i Champions League. Men hoppas nu istället på UEFA cupen. Matchen slutar 0-0, jag med 1000ing fattigare fast ett minne för livet samt en glimt av Gilardino aldrig sviktande självförtroende.

 

Direkt från Eden Stadium – Prag

 

/DUTTY P

 

Leave a Comment