El Clasico är alltid en oförglömlig match

Igår spelades El Clasico. En av världens största matcher. I ett El Clasico får man alltid se mycket mål, kamp och en jävla passion. Sånt älskar jag!

Jag hade som ni vet tippat på Barcelona. Jag hade rätt och det är jag riktigt nöjd med. Precis detta jag kände på mig. Pressen blev för stor för Real Madrid. De var favoriter hos alla och de klarade inte av det.

Förvisso började Real Madrid bäst men när Alexis Sanchez gjorde 1-1, då vände matchen. Real Madrids massiva press avtog och Barcelona började spela runt bollen precis som de brukar. Och Barcelonas kortpassningsspel gav verkligen utdelning. Barca tröttade ut Real Madrid som inte orakade spela med den höga pressen.

Precis i matchinledning tänkte jag – ”Jävlar, vilket bra presspel Real Madrid har. Barcelona kommer få stora problem.” Men på något sätt lyckades Barcelona vända upp och ner på hela Real Madrid som både blev trötta och förbannade.

För er som tycker att Barcelona vann på skådespeleri – tänk om. Barcelona och Real Madrid har båda lika många som filmar och så var fallet igår också. Man kan inte dra det ena laget över den andra. Det funkar helt enkelt inte. Real Madrid har Di Maria och Barcelona har Bosquets.

Barcelona vann rättvist och det tror jag att de flesta fotbollsintresserade håller med mig om. Eller?

Betydelsen av vinst var stor för båda lagen därför blev matchen ännu intressantare. Det märktes på plan. Alla levde ut sina känslor och vid minsta lilla domslut gestikulerade lagen. Jag gillar när man visar passion och lite jävlaranama. Att stå upp för sitt klubbmärke kan vara det finaste som finns. Det är äkta kärlek.

 

1 Comment

  1. du skriver ritigt bra. Hoppas du vet dee.! bra avslutning på texten .!

Leave a Comment