El clásico, en klassiker i repris.

Den så kallade klassiken är nu här. Om mindre än 24 timmar ska två av världens bästa lag ge oss facit.

Det har varit för mig, ett förväntansfullt fan, jobbigt att tänka på faktumet att ett av dessa två lag kan vinna oförtjänt.
Inför detta möte har Real Madrid ett försprång med till och med en match mindre spelad.  De ligger etta i ligan och har spelat 14 matcher varav 12 är vunna. För FC Barcelonas del är det inte samma faktum. 15 spelade varav 10 är vinster.

Real Madrid spelar denna match hemma i Madrid, på Santiago Bernabeu, och utan Carvalho som är skadad. Förra säsongen gav Mourinho oss alla en show med Pepe på mittfältet som störde, till deras fördel, Pep Guardiolas anfall.  I år kan jag gissa att Mourinho använder Lass i en roll med samma syfte som Pepe hade.

Trupplistan ser ut på följande sett:

Målvakter: Casillas, Adan, Jesus

Försvarare: Ramos, Varane, Pepe, Marcelo, Albiol, Arbeloa, Coentrao

Mittfältare: Kaka, Özil, Xabi Alonso, Di Maria, Sahin, Altintop, Callejon, Lass, Granero, Khedira

Anfallare: Cristiano Ronaldo, Higuain, Benzema.

Som tidigare nämnt är inte Carvalho frisk nog till att delta men vad vi kan konstatera är att Jesus är med i truppen.
En start 11 jag skulle vilja se är:

————- Casillas ————
——– Ramos — Pepe ——–
– Lass ————— Coentrão –
——– Khedira – Alonso ——–
– Di Maria — Özil — Ronaldo –
————— Benzema ———–
Med Lass på kanten kan hålla ett öga på David Villa. Han är stark,och han bryter bra, snabb är han också. Så Lass på kanten kan vara lovande. Alonso ska vara där han är med tanken på att han varit den riktiga nyckeln till framgången Real Madrid haft, bara han får spela på den offensiva ytan han ska jobba på. Özil istället för Kaka, dels för att Kaka har inte fått så många minuterar spelade som Özil och dels för att Real Madrid kommer behöva en Kaka som kan ge 110 när det slocknat för hemmalaget.

trolig start 11 ser ut på följande sätt enligt Fotbollsoraklet.

Valdes
Alves – Pique – Mascherano – Adriano
Xavi – Busquets – Keita
Messi – Cesc – Iniesta

Adriano före Abidal, dels för att Abidal inte är lika stabil längre och jag tror inte att han kan leverera lika mycket Adriano kan i en match som denna. Adriano är ett säkert kort. Abidal, inte så mycket.
Därefter har vi Keita som enligt mig ska spela. I supercupen släppte man in ”endast” 3 mål på fasta situationer mot Real. Keita är en av de spelare som är bra i luftrummet, han kommer att behövas.
Därmed är det nästan som en självklarhet att Iniesta går ut till höger på anfallet. Sen lägger man in Cesc i mitten och Messi till höger.

I denna match förväntar jag mig en match som lär bara handla om att vinna och då menar jag matchen inte slagsmålen, eller domarens beslut. Det kommer inte handla om vem som peta vem i ögat eller vem som vek sig i vilken situation. Många Madrid fans har fullt förtroende om att detta inte lär vara en svår match att vinna. Men det är ändå FC Barcelona man möter, och man ska inte förlita sig på sina känslor. Och i grund och botten så har Pep och hans män aldrig förlorat en match på Bernabeu. Vilket är till en oerhört stor fördel för Barcas psykologiska förberedelse inför matchen.

Men å andra sidan kan jag inte lova något. Det som händer, det händer. Alla vi som älskar att titta på fotboll oavbrutet, vi lär  nog hoppas på att alla spelare, och tränare, kan sansas och komma överens.
Må det bästa laget vinna.

Sandra Chukair.

2 Comments

  1. vad har hänt med sidan?`fixar ni?

    bra skriver sandra!! real kommer ha riktigt mkt boll, vi får passa oss för omställningar…!!!

  2. This ”free sharing” of information seems too good to be true. Like comuminsm.

Leave a Comment