El Clásico runt hörnet

Ikväll spelade Málaga och FC Barcelona om platsen i semifinal.  Barcelona öppnade målskyttet redan i den sjunde minuten genom ett nickmål av Pedro. Tre minuter senare kunde Joaquín kvittera. 1-2 kom genom den nyblivne pappan Piqué. Som stannade kvar efter ett anfall och höll sig uppe vid straffområdet. Efter en fin höjdboll av Iniesta kunde Piqué kliniskt ta ner bollen på bröstet och enkelt rulla in bollen i nät. Målet dedikerade han till hans nyfödde Milan Piqué.

I andra halvlek tar Málaga återigen kommandot och gör 2-2 i den 68’ minuten. Just i detta nu var det förlängning som gällde. Men som Barcelona spelade var det ingen tvekan om att Barca skulle gå ifrån som segrare. Iniesta gör ett mycket fint 1-3 mål efter ett fint förarbete tillsammans med mittfältaren Cesc Fabregas. I och med Barcelonas tredje bortamål var nu Málaga tvungna att vinna matchen för ett avancemang i cupen. Och som alltid kom Lionel Messis namn med i målprotokollet, han nickar in bollen efter ett inlägg av Dani Alves och att de var vidare var nu ett faktum.

I semifinalen väntar inte mindre än Barcelonas största rivaler, Real Madrid. Det vankas två el Clásico. Första mötet spelas redan nästa vecka, onsdagen den 30 januari. Och det är Real Madrid som börjar på hemmaplan. Vem av dem båda lagen som går vidare till final får tiden visa. När ett El Clásico lurar runt hörnet då stannar världen upp…