Elanga klar för Malmö FF

På tisdagen blev det klart att Joseph Elanga gör comeback i Malmö-tröjan. Elanga kom till Malmö 2000 och är den spelare som spelat näst flest matcher för Malmö FF på 2000-talet. Innan han lämnade efter säsongen 2005 hann han även med att vinna guld.

Flytten i januari 2006 innebar spel i Danmark och Bröndby där utvecklingen avstannat. Men nu är alltså kameruniern tillbaks i Malmö, där han skrivit på ett kontrakt gällande för säsongen 2010.

– Joseph har varit här och visat upp sig och gjorde bra ifrån sig på träningarna.
Vi ville i det här fallet ha en spelare som kan gå rakt in i Allsvenskan och jag är nöjd med att vi fått en duktig vänsterback till oss, säger tränaren Roland Nilsson.

Joseph Elanga säger så här:
– Jag är nöjd med avtalet och glad att få den här chansen. Nu skall jag träna hårt och förbättra de detaljer Roland pratat med mig om. Jag har  blivit väl mottagen av klubben, spelare och fans och det är viktigt för mig. Malmö känns som hemma och i Malmö FF utvecklades jag som spelare.

Nyheten kom cirka ett dygn efter 6-0-förlusten mot Nordsjaelland, där Elanga fick spela en halvlek.

Leave a Comment