Elanga vill till Malmö

Joseph Elanga, nu i Bröndby, öppnar för en comeback i Allsvenskan. ”Jag har ju spelat i Malmö och ringer de och vill ha mig så säger jag ja” säger Elanga. Även Elfsborg sägs vara ett alternativ.

SM-guld, landslagsspel, VM-spel med Eto’o m.fl. Ja, meriterna är stora för den erfarna vänsterbacken Joseph Elanga. 30-åringen kom till Malmö FF år 2000, då 21 år gammal och hade redan spelat VM för hemlandet Kamerun. Efter fem år i Malmö FF köpte köpenhamnsklubben Bröndby honom där utvecklingen har avstannat för vänsterbacken. Om kameruniern själv får välja så blir Malmö FF nästa klubb, men även Elfsborg kan han tänka sig att representera.

– Jag mår bra med att vara i Brøndby, men mitt kontrakt löper ut i december, så min agent arbetar för att hitta en ny klubb. Jag har min familj i Sverige, så det kan vara ett bra alternativ. Om det är något i Frankrike, där min agent bor, så kan det också vara bra. Min familj bor i Borås, men jag har spelat i Malmö, och om de ringer då säger jag ja. Jag hoppas att de ringer, säger Elanga.

– Boråslaget Elfsborg. De har många bra spelare på varje position, så om de kallar, skulle jag också vilja att förhandla med dem, säger Elanga till onside.dk

Joseph Elanga

Joseph Elanga

.

1 Comment

  1. Burken

    Kolla in den virtuella allsvenskan: http://online.fotbollskanalen.se/
    Rätt kul att följa…

Leave a Comment