Elfsborg gör som DIF – värvar dansk målvakt

Under eftermiddagen presenterade Elfsborg sitt senaste köp, ett mycket intressant sådant. Den danske målvakten Kevin Stuhr Ellegaard, som har erfarenheter från bland annat Manchester City har skrivit på för klubben.

Under den föregående veckan så meddelade man att Jesper Christiansen hade brutit sitt kontrakt med Elfsborgs IF. I och med att även Ante Covic tidigare lämnat klubben så behövde man numera leta efter en ny burvaktare. Men som tur, för Elfsborgs del, så blev jakten kortvarig.

Kevin Stuhr Ellegaard är ett namn som nog inte skrämmer många motståndare på förhand. Men när man ser hans 198 långa centimetrar samt hans meriter från klubbar såsom Manchester City, Heerenveen och Hertha Berlin, så fattar man att denna målvakt inte är någon lek. Utöver den danske målvaktens längd så sade han till Elfsborgs officiella hemsida att han inte direkt hade några svagheter.

– Min längd och därigenom min räckvidd. Bra med fötterna, jag är nog ganska allround faktiskt, sade han till elfsborg.se. Samtidigt medgav han även att han var en skicklig straffspecialist samt att han skulle bidra med sin vinnarmentalitet.

Ellegaard, som har varit kontraktslös sedan i somras, har skrivit på ett treårs-kontrakt med klubben från Borås.


1 Comment

  1. Sebastian

    Varför levererar ni inte mer nyheter här? Ni skulle växa enormt om ni erbjuder en flitigare uppdatering av nyheter.

Leave a Comment