Elm målskytt i storsegern som inte räckte

Viktor Elms Heerenveen hade behövt dels en seger mot lettiska Ventspils och även skulle Hertha Berlin behövt tappa poäng mot Sporting Lissabon för att holländarna skulle gå vidare till 16-delsfinal i Europa League. Men riktigt så blev det inte.

Första halvlek blev mållös och hoppet om en 16-delsfinal började mörkna, men i andra halvlek kom holländarna igång. Efter att den finska landslagsmittfältaren Mika Väyrynen givit Heerenveen ledningen tio minuter in i andra halvlek, så ökande den 24-årige brodern Elm – Viktor på ledningen tre minuter senare. Vid det här skedet så var holländarna klara för kvartsfinal eftersom matchen mellan Hertha BSC och Sporting var mållöst.

Klockan stod på 70 minuter då bilder från Berlin kom upp på storbildsskärmen på Abe Lenstra Stadion. Massor av besvikna miner från Heerenveen-fansen uppstod när de såg Hertha Berlin göra 1-0 via serben Gojko Kajar mot Sporting. Men ute på planen fortsatte spelarna kämpa mot utspelade Ventspils, den 35 år gamla holländaren Gerald Sibon gjorde två mål inom loppet av två minuter innan talangen Daryl Janmaat kunde avgöra två minuter från slutet. Heerenveen vann tillslut med 5-0 vilket inte räckte eftersom Hertha också tog tre poäng när de slog Sporting med 1-0.