EM-äventyret

Att uppleva ett mästerskap på plats kan vara bland det bästa man kan göra som fotbollsälskare. Fotboll finns överallt under ett stort mästerskap och stämningen kan man verkligen inte klaga på. Tjusningen med de stora mästerskapen är gemenskapen, glädjen och skratten man delar tillsammans. Det är inte ofta människor från olika delar av världen kan sluta upp och skratta och le tillsammans. Men nu, under ett mästerskap kan människor göra det. Alla har kommit för en orsak – för att se fotboll. För att heja fram sitt land och för att sprida glädje och ha kul.

Min vistelse i Kiev var fantastiskt bra. Jag såg samtliga Sveriges matcher och visst hade jag mer att önska ifrån Sveriges sida. Trots att Sverige inte tog sig vidare från gruppen som man hade hoppats och trott på är jag ändå väldigt nöjd med landslagets EM-mästerskap. Om jag hade sett mästerskapet från TV-soffan hade jag säkert inte alls varit lika nöjd, snarare tvärtom. Jag hade varit riktigt besviken på Sverige och deras insats. Anledningen till att jag inte är missnöjd nu är att det finns så mycket mer att ta med sig hem. All glädje, all besvikelse, all förtvivlan, all lycka och allt som man kände och tyckte under mästerskapets gång.

Under mästerskapet valde vi bort hotell och all lyx för att leva det riktiga och hårda livet på Camp Sweden. Vi tältade i två veckor och det tog hårt på kroppen, sängen var extra skön när man kom hem. Hur som helst lyckades vi stå ut med det.

Camp Sweden har gjort ett mirakulöst jobb. Ett fantastiskt jobb med att få allt i ordning och klart. Även om det fanns en del att klaga på så visste man redan om detta sen tidigare. Och anledningen till att det inte stod klart är inte Camp Swedens fel utan de som skulle utföra jobbet. Camp Sweden fick även dit intressanta gäster och bra band. Bland annat var Marcus Allbäck, Daniel Majstorovic, Özz Nujen, Måns Möller, Lasse Granqvist med flera och gästade campingen vilket var väldigt trevligt.

Om ni ska till ett mästerskap någon gång i framtiden ska ni givetvis försöka bo på Camp Sweden. Där är stämningen alltid på topp!

EM:s bästa bild?

Aftonbladet tog bilden efter Sverige-England, 2-3. Besvikelsen efter den matchen var stor. Vi satt nog kvar där i 45 minuter och deppade. Det är först nu man kan skratta åt bilden en aning.

En annan stor besvikelse var när jag fick min mobil bestulen. Att ha klarat sig utan mobil i en vecka känns riktigt stort. Går det ens att göra i en värld där alla bär på mobil och ständigt måste vara kontaktbara? Tydligen. Det var faktiskt ganska skönt att slippa mobilen ett tag men mot slutet kände man sig helt socialt handikappad.

Här nedan kommer lite bilder från resan.

Det var supportermarsch inför varje match. Riktigt mäktigt att se så många sluta upp!

 

Samlingsplatsen inför matcherna.

Leave a Comment