EM-lottning och lite annat

Sverige fick som många vet Ukraina, Frankrike och England i sin grupp. För ett par år sedan hade denna gruppen varit en mardröm. Idag är den inte det. Frankrike var betydligt bättre förut innan deras ”kris” kom, England har tagit ett litet kliv framåt, Ukraina var bättre när Sheva var i toppform.

Ukraina har hemmaplan vilket betyder enormt mycket för dem. Att ha ett enormt publikstöd på sina matcher kommer visa sig vara riktigt viktigt. Jag tror att Ukraina har goda chanser att ta hem gruppen. Frankrike och England är inga mardrömsmotståndare, tvärtom. De är ganska perfekta motståndare för Ukraina. Inte för bra och inte för dåliga.

Frankrike är ett lag som jag inte alls tror på. De kommer att komma sist i gruppen. Visst, de har ett bra lag på pappret men det är inte mycket som har fungerat den senaste tiden.  Antingen så kommer de sist eller så går de jättelångt. Så känns det, fiasko eller succé.

England är väl tippade att ta hem gruppen. Alla ser de som favoriter. En press som de kanske inte klarar av. Matcher mot Sverige brukar allt som oftast bli jämna. Och som Glenn Hysen skrev på twitter, ”Det tog engelsmännen 45 år att besegra Sverige, nu får ni vänta i 45 år till”. Hoppas han har rätt!

Jag hoppas att Sverige kan ta hem 2:a platsen. En uppgift som inte är enkel. Sverige tippas väl att komma sist utav många, något som Sverige brukar trivas med. En riktigt underdog.

***

Milan tog en hyfsat enkel seger mot Genoa. En match där inget av lagen kom till några jättelägen.
Hur som helst blev det 2-0. Zlatan på straff och Nocerino.

Matchen avbröts tyvärr efter 15 minuter då någon hade släppt ut tårgas på hela arenan. Galliani eskorterades därifrån och många i publiken rymde ut från arenan. Under tiden matchen var avbruten stod alla i publiken och gnuggade i sina ögon. Efter några minuter återupptogs matchen.

Milan leder nu ligan. Juventus har en match mindre spelad och ligger en poäng bakom.

***

Robinhos miss från gårdagens match. Hur dålig får man va?

 

***
Följ mig på twitter:

Mattiassrensson

Leave a Comment