– EM U21.

Med en stor suck och en stor besvikelse avslutas EM U21. Finalen blev verkligen inte som jag hade tänkt mig och jag kan slå vad om att många håller med mig. Tyskland slog ut England med ett fantastiskt spel och fastän min pappa och mitt hjärta talade om en tysk vinst hejade jag på England till sista sekund – ganska märkligt, om ni frågar mig eller mina vänner då jag inte är något stort fan av England utan mitt hjärta pumpar för Italien, men eftersom Tyskland hade turen på sin sida och lyckades vinna över oss så var det knappast någon tvekan om vilket lag som skulle få mitt stöd. 4-0 TILL TYSKLAND BLEV DET och nej de var inte några värdiga vinnare ..

Kommentatorerna i dagens matchen var i alla fall tvungna att påminna oss om Italiens spel mot Tyskland som trots allt hade dominerat hela första halvlek och hade 27 avslut men utan några mål, utan någon jäkla kvittering som jag satt och hoppades på. Efter matchen var det blandade känslor och jag tyckte synd om Balotteli som blev utbuad av ett gäng ungdomar som inte visste vad respekt innebar. Motta, Giovinco och Acquafresca som för övrigt var mina favoriter var trots förlusten ett gäng glada män som inte hade några problem med att vinka och prata med sina fans. Deras leenden fick mig att smälta, men inte enbart det utan även känna ett stort hat mot det Tyska laget som efter matchen kom fram till fansen för att snacka och dessutom skriva autografer..

Första matchen jag såg var i alla fall Italien mot Serbien och jag fanns på plats i Olympia med min Roma halsduk för att heja fram Italien. Det sjukaste måste ändå vara när jag frågar ett gäng vart den italienska klacken fanns och får givetvis till svar att det INTE finns något sådant utan det var bara att sätta sig. Katastrofalt med andra ord tänkte jag men när man väl stod bakom Italiens mål så var det jäkligt chockande att det knappt fanns några italienare på plats. Serber fanns det gott om och det var även dem som ”ägde” trycket och visade en enorm kärlek för sitt lag – ofcourse. Båda lagen kämpade och jag blev riktigt imponerad av Serbiens spel som lyckades hålla nollan tills domaren blåste av matchen. Jag var besviken, väldigt besviken och bad till Gud att nästa matchen skulle innebära vinst.

Andra matchen jag såg var Italien mot Sverige och det fanns betydligt fler människor den här gången, den italienska klacken började visa sig i skuggan av den stora svenska klacken på Olympia. Det var en underbart fin dag och den erbjöd fint väder tills jag upptäcker vilken hemsk domare vi fick på vår sida. Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag var nära på att hoppa in i planen och skälla ut honom när han gav Balotteli rött. Trots en man mindre spelade Italien bättre än någonsin och resultatet blev 2-1 till Italien och Sverige såg väldigt dystra ut i regnet som kom helt plötsligt från en klar himmel.

Tredje matchen jag såg var mot Vitryssland och Sverige hade ju utklassat dem så det var mycket som stod på spel. Det var väldigt chockande att se ”vitryssar” på plats men den största klacken var ju givetvis Italien som då var de stora favoriterna. Vitryssland var inte så dåliga faktiskt och deras målvakt var ett odjur och hans röst var verkligen inte att leka med. Deras första mål gav mig en stor klump i halsen och tillsammans med min vän skrek vi av ilska och kunde absolut inte tro våra ögon. Glädjen kom i alla fall när Italien vände och vi vann med 2-1. Acquafresca blev matchens lirare och det var ju inget överraskande då han tillhört de bästa spelarna under EM. Giovinco är dock ensam uppe i toppen och vinner listan, om jag själv får bestämma.

– som ni då förmodligen redan märkt så var jag oerhört stolt över att få bo i Helsingborg eftersom Italien spelade sina matcher här. Då och då träffade man dem i stan, då och då såg man dem ute på kvällarna omringade av en stor folkmassa och då och då fick jag chansen att prata med dem. Det var en stor lycka när jag visade upp min roma halsduk till motta och gjorde honom oerhört glad, det var en stor lycka när jag fick chansen att prata med Acquafresca och fick honom att skratta, eller rättar sagt allihop för jag berättade för honom att jag kallar honom ”aquafresh” istället – Ni vet, tandkrämen?! HAHA. Dock var det inte kul att höra en massa killar skrika ”can i suck your cock” till Balotelli. Suck liksom. Min bror var däremot tvungen att skrika ”minime” till Giovinco och gissa om jag skämdes?! Han som log och vinkade mot mig någon minut innan såg helt förskräckt ut men när jag sa ”no no no, i love u” så fick jag se hans leende igen. Något nästan lika roligt var ju alla kommentarer man jämt hörde i klacken som till exempel ”men herregud kolla 10an, shit så kort han är” -Ja, det fick man höra typ hundra gånger varje match – MINST – So what om han är kort liksom? He’s good! Si, EM U21 var fantastiskt kul tills Italien gick ut men det betyder visserligen inte att jag inte haft kul för det har jag – Jag kommer aldrig glömma dessa dagar, aldrig. FORZA ITALIA !

hodamerei10

5 Comments

 1. :..:

  Forza Azzurri !

 2. magnus

  hahahaha den me aquafresca var rolig hahahaha

 3. krille

  oj ja har ju missat detta inlägg hehe!

 4. k

  jag såg oxo dom 🙂

Leave a Comment