En hemlighetsfull Rada

Den tjeckiske coachen Petr Rada står inför en svår uppgift i kväll. Han och det tjeckiska landslaget reser över gränsen till grannlandet Polen för sin andra kvalmatch till VM.
Polen leder grupp 3 efter två matcher, vinst med 2-0 över San Marino och oavgjort 1-1 mot Slovenien. Polen har alltså 4 poäng mot Tjeckiens 1 poäng men då har Tjeckien bara spelat en match, 0-0 mot Nordirland.
De två tippade topplagen drabbar samman i Katowitce nära den tjeckiska gränsen. Det innebär att även tjeckerna kommer att ha många fans på plats för att stödja laget i den viktiga toppmatchen.
Det kommer sannolikt att bli en svår match för tjeckerna. Försvaret var bra mot Nordirland men anfallet hade en del svårigheter. Den tjeckiske tränaren Rada hemlighåller naturligtvis uppställningen in i det sista men säger att det inte alls är säkert att anfallaren Milan Baroš, som för övrigt lyckats och trivs bra i den turkiska ligan, kommer att spela. Rada har nämligen inte offentliggjort hur många anfallare han ska börja med utan antyder att det får spelsituationen avgöra. Att det blir en tuff match mot det anfallande polackerna är han övertygad om men är inte särskilt glad åt en poäng. Det är vinst och tre poäng som gäller.

/Michal

Leave a Comment