En lögn?

Sten-Inge Fredin hoppade av som ordförande i Helsingborg för några veckor sedan. Anledningen var klubbens dåliga ekonomi. Han menade att det fanns stora ekonomiska risker inom klubben och valde därför att hoppa av. Men var det bara en lögn att ekonomin var dålig, fanns det andra orsaker till att Fredrin? Eller har HIF problem med ekonomin?

Idag har dock HIFs ledning gått ut och förklarat i samband med värvningen av PL-proffset Erik Edman att man inte har några helst bekymmer med ekonomin. Så vem ska man då lita på? Man tog hjälp av externt kapital för att göra värvningen av Erik Edman möjlig. För fem år sedan hade HIF skulder på uppåt 60 miljoner kronor. En möbelföretagare vid namn Bengt Petersson har gått in och finansierat värvningen av Habo födde Erik Edmans signing-bonus.

Nu har möbelföretagaren Bengt Persson, enligt vad FotbollDirekt.se erfar, gått in och finansierat den tidigare landslagsspelarens signing-bonus.
Men spelarens lön tvingas Helsingborg ta hand om själv.

HIFs ledningen fortsätter och säger att värvningen kunde ha blivit av utan dessa extra pengar. Varför fixar man det då inte på egen hand? Bengt Persson får ingen vinst på grund av detta.. Det är ganska svårt för mig att förstå varför en möbelföretagare går in och sponsrar en värvning som man enligt HIF redan har råd med. Det skulle vara en annan sak om man inte hade pengarna och valde att ta in sponsorer för att göra affären möjlig.

Mattias.sorensson@fotbollsoraklet.se

5 Comments

 1. luddelirare

  Bengt har gått in och investerat i Erik på grund av Eriks föredöme för yngre spelare, men även för att få in en fot i hela HIF-organisationen. Detta leder givetvis till fortsatt samarbete, och inom snar framtid kommer Bengt säkerligen investera pengar i en spelare med syftet att gå med vinst.

  Sedan var ju kostnaderna inte så stora för Bengt, det är ju fortfarande HIF som betalar den stora delen, (ryktas om dryga 8miljoner under 5år)

 2. B:et

  Bra Luddelirare…. skriv mer om allsvenskan….. det vill jag läsa om….. detta var ett bra inlägg ocksåå.. hoppas på mer bra läsning.,.. fotbollsoraklet e verkligen en bra sida..

 3. Värvningen av Edman är ettsolklart fall av ”Supporter-hjärta”.
  ”Möbel-Bengt” vill genom denna aktiva sponsring visa att han bryr sig om sitt HIF och visa sitt hjärta för klubben.
  Naturligtvis gör han det även för egen vinning. Att ha Erik Edman som affisch-namn skapar ju så klart en hel del Goodwill och genererar säkerligen en hel del pengar i form av ökad försäljning i hans butik.

 4. B:et

  Ymer,det har du fan rätt i! Skriver inte du för någon helsingborg sajt eller malmö elle nåt? ja kmr från landskrona

Leave a Comment